Efter to smalle nederlag i begyndelsen af VM-turneringen i Aalborg, har det danske kvindelandshold i ishockey nu fået sejrens sødme at smage to gange.

I aftes var det ærkerivalerne fra Norge, der stod for tur på hjemmeisen i Gigantium, og det endte med en 3-2-sejr. Sejren betyder, at de danske løvinder i princippet kan spille for en sølvmedalje i morgen og allerede er sikre på at blive i Division 1A - den næstebedste VM-gruppe.

Josefine Jakobsen indledte den danske scoring allerede efter tre et halvt minut, og Julie Gregersen øgede den danske føring til 2-0, inden Norge fik reduceret til 1-2 i slutningen af første periode.

Jakobsen scorede også det afgørende tredje mål halvvejs i kampen, men der var spænding til det sidste, da Norge fik reduceret til 2-3 godt halvvejs i tredje periode. Michael Thomsens tropper holdt dog stand og kunne juble over en 3-2-sejr, der bragte Danmark op på seks point efter fire kampe.

Sæsonens sidste VM-kamp spilles i morgen aften, hvor Danmark står over for Frankrig. Med en dansk sejr og et nederlag til Østrig, der møder Tyskland (begge i ordinær tid), kan Danmark slutte på andenpladsen i turneringen.