KØB PLUS!

Succes-Macena: Kina er en anden verden

Individuel succes men kollektiv fiasko. Det er overskrifterne på Gilberto Macenas første sæson i Kina.

Han var Superligaens topscorer, da han i februar forlod ’Den gule fare’. Siden har Gilberto Macena scoret mål ved Den Gule Flods bredder i det østlige Kina.

Lørdag sluttede den kinesiske liga, hvor Gilberto Macena spiller for storklubben Shandong Luneng. Sæsonen kulminerede med en sejr på 2-0, men den tidligere Superliga-målræv kan alligevel ikke se tilbage på et succesfuldt år.

- Vi er en stor klub i Kina, og vi skal som minimum spille med i toppen. Det har vi ikke gjort, så derfor har det været en skuffende sæson, fortæller Gilberto Macena, da sporten.dk fanger ham efter sæsonafslutning og holdmiddag med de kinesiske holdkammerater.

Shandong Luneng er en af Kinas mest vindende klubber med fire mesterskaber og lige så mange pokaltitler, siden den kinesiske liga startede i 1994. 12. pladsen i år er derfor utilfredsstillende, men personligt kan Macena se tilbage på en god sæson. Han blev klubbens topscorer med 10 mål.

- Jeg er glad for de 10 mål og ni assists, jeg har lavet, og både klubben og fansene har også været meget tilfredse med det, jeg har leveret. Så rent personligt har jeg haft en godkendt sæson, forklarer Gilberto Macena, der har oplevet både op- og nedture efter skiftet fra Horsens til millionbyen Jinan 400 kilometer syd for Beijing.

- Jeg fik egentlig en god start. Holdet tog godt imod mig, og rent spillemæssigt gik det også fint. Men efter to-tre kampe begyndte jeg at få det lidt svært. Der var nogle uger, hvor det var hårdt. Kina er en helt anden verden end den, jeg er vant til, men jeg kom ovenpå igen, og alt i alt har det været rigtigt fint, fastslår brasilianeren på dansk med en smule østjysk dialekt.

Han har nu knap to måneders ferie, som skal bruges i Horsens og Brasilien, inden han vender tilbage til ’Riget i Midten’ og endnu en sæson i storklubben Shandong.

- Vi skal kæmpe med i toppen af ligaen. Ja, faktisk skal vi helst være mestre i næste sæson. Personligt vil jeg også gerne spille en bedre sæson. Jeg er kommet for at score mål, og i denne sæson lavede jeg 10. I næste sæson vil jeg selvfølgelig gerne lave endnu flere, slutter den tidligere Superliga-favorit.

Læs også: