Lionel Messi fik comeback efter sin skade og scorede øjeblikkeligt, da Barcelona tværede Deportivo.

Efter det seneste nederlag i den spanske liga til Celta Vigo lige inden landskampspausen kom FC Barcelona tilbage på vinderkurs lørdag eftermiddag.

Hjemme på Camp Nou blev Deportivo udspillet med 4-0.

Barcelona kunne glæde sig over at give comeback til stjernespilleren Lionel Messi, der har været ude med en lyskeskade de seneste uger. Argentineren viste, at han er i form til at gøre en forskel.

Messi blev skiftet ind efter 55 minutter, og et par minutter senere hamrede han bolden op i nettaget til 4-0. Han udnyttede en sublim, maskeret aflevering fra Neymar.

Sidstnævnte kom ikke selv på scoringslisten, men stod også for assisten, da Luis Suarez scorede til 3-0 kort før pausen.

Indtil da havde den brasilianske angriber Rafinha markeret sig med de to første mål.

Midtvejs i første halvleg sparkede han bolden under målmand German Dario Lux til 1-0, og et kvarter senere fulgte han op med målet til 2-0, efter målmanden havde halvklaret et forsøg.

Barcelonas sejr kunne nemt have været større. Efter 65 minutter blev Deportivos Laure udvist, og i den resterende del vadede Barcelona i chancer, men effektiviteten lod meget tilbage at ønske.

Med sejren har Barcelona 16 point for otte kampe, mens Sevilla på den foreløbige førsteplads har 17 point.

Senere lørdag kan både Atlético Madrid og Real Madrid bringe sig på 18 point i tilfælde af sejre over henholdsvis Granada og Real Betis.