Inters danske stortalent klar til afsked

Patrick Olsen har formået at kæmpe sig ind omkring Inters førstehold og få sin debut i den første senior-sæson. Forventningerne er store til det danske talent, men nu er det tid til at få fast spilletid et andet sted.

Der var kun én ungdomsspiller fra Inters bugnende talentakademi, der for alvor trodsede træner Walter Mazzarris udmagrende løbetræning mellem Pinzolos bjerge i juli måned. Kun én spiller, der også nåede at imponere nok i træningen med bold for så at spille alle træningskampe og ende som fast bestanddel af Inters førsteholdstrup.

Siden kom oplevelserne ved at spille kampe mod klubber som Chelsea, Juventus og Real Madrid i august. Og efter 10 kampe på Inters bænk besat med dyrt betalte fodboldhåndværkere, fik 19-årige Patrick Olsen den 4. december officiel debut på hjemmebanen San Siro i pokalkampen mod Trapani.

Læs også: Danske mega-talenter fik spilletid for Inter og Bayern München

Den teknisk velfunderede midtbanekriger har gjort sine personlige ofre for at vise nok af den ydmyghed og arbejdsomhed, det kræver at holde sin plads i truppen under en autoritær træner af den gamle skole som Walter Mazzarri. En præstation han er stolt af, fordi mange i sommer synes, at han skulle søge væk for at finde en lettere vej til spilletid og positive oplevelser.

- Det var godt, jeg valgte at blive i Inter. Det har givet mig debut og et halvt års træning med fantastisk dygtige spillere og en stab af Italiens bedste trænere. Det har lært mig meget, og nu ved jeg, hvad det kræver både fysisk og mentalt at være med i en storklub, siger Patrick Olsen, der nu dog er klar til at lade sig udleje.

- Det kilder meget efterhånden. Jeg savner spændingen og adrenalinsuset, og så kan det ikke undgås, at man kommer til at mangle nogle af de taktiske ting og de hurtige reaktioner, der kommer i kampene, erkender Patrick Olsen.

Køb BT mandag og læs hele det store interview med Patrick Olsen, hvor fremtidsplanerne bliver offentliggjort.

Læs også: