KØB PLUS!

OL-vinder jubler over par nummer syv

Denne vinter skal Lasse Norman Hansen være en del af par nummer 7 i det københavnske 6-dagesløb, efter at han sidste vinter sluttede 21 omgange efter vinderen.

På et pressemøde her til eftermiddag blev det offentliggjort, at Lasse Norman Hansen danner par med Michael Mørkøv i par nummer 7. En stor opgave for Lasse Norman, der både får et betydeligt forventningspres på sig, men naturligvis også er beæret over det.

- Jeg er rigtig glad for at få chancen som en del af par nummer 7, og jeg glæder mig meget til at have Michael som makker, siger Norman til Feltet.dk.

I aften danner de to ryttere par ved DM i parløb, og selvom de to kender hinanden fra banelandsholdet, bliver det deres første parløb sammen.

- I dag er første gang, vi skal holde hinanden i hånden, så det bliver spændende, men jeg tror nok, at det skal blive godt, fortæller Norman.

Sidste vinter gjorde Lasse Norman 6-dagesdebut i København, hvor han sammen med Christian Grassmann kørte et fint løb. Resultatet blev dog en 11.-plads og 21 omgange efter vinderne. Der er således et godt stykke op til det niveau, man skal have i par nummer 7, men Norman mener også, at han har flyttet sig det, han skal.

- Jeg har flyttet mig utrolig meget fysisk siden. Sidste år havde jeg ikke det samme bundniveau, det er nok der, jeg har flyttet mig mest. Efter det flytter topniveauet sig også, men jeg har løftet mit bundniveau rigtig meget, så jeg tror på, at jeg kan løfte opgaven,” vurderer han.

Denne vinter har han også vist sig godt med i 6-dagesløbet i Gent, hvor han sammen med Marc Hester kom ind på fjerdepladsen. Uden uheld kunne det måske være blevet til mere.

- Jeg kørte med Marc, der styrtede i Gent. I finalejagten led vi lidt under, at Marc havde slået sig i styrtet, og så blev jeg træt af at tage det store slæb. Vi blev begge trætte, da han også skulle tage en del af slæbet, og så blev vi svækket under løbet, lyder det fra Norman, der ikke ser sin udholdenhed over seks dage som et problem.

Som en del af banelandsholdet skal Lasse Norman køre VM i slutningen af februar. Som forberedelse til det skal han i tre uger inden 6-dagesløbet på landevejstræningslejr i Sydafrika og kommer dermed til 6-dagesløbet uden mange kilometers banecykling i januar. Han ser dog ikke det som et problem.

- Jeg tror ikke, at det kommer til at betyde noget særlig. Jeg er vant til at komme fra landevejen og direkte ind på banen og skal præstere. Selvom jeg nok ikke kommer til at føle mig super godt tilpas de første to dage, så tror jeg stadig, at jeg har niveauet til at køre stærkt, selvom det ikke føles så godt, mener den olympiske mester i omnium.

I forhold til at toppe formen til VM tror Norman også på, at det kan lade sig gøre at være godt kørende til både 6-dagesløb og VM.

- Jeg skal først toppe rigtigt en måned efter, men jeg tror, at det er OK for min VM-forberedelse. Jeg skal ikke lægge skjul på, at landstræner Casper Jørgensen måske godt ville have haft mig et andet sted, men jeg har fået lov at køre dette 6-dagesløb, fordi det betyder meget for mig. Det er slet ikke så dårlig forberedelse, for det er hårdt cykelløb, afslutter den nye halvdel af par nummer 7.

Feltet.dk

Læs også: