Lyt til artiklen

En engelsk Irak-soldat, der havde brug for en organtransplantation, fik ved et uheld et par lunger, der var mindst lige så syge, som dem de skulle erstatte.

Matthew Milington blev sendt hjem fra Irak, fordi han blev ramt af en sjælden lungesygdom. Lægerne fortalte ham, at han skulle have en lungetransplantation, hvis han skulle gøre sig forhåbninger om at overleve i mere end to år. Derfor fik han nye lunger i april 2007, men det viste sig, at det, der skulle have været hans redning, i virkeligheden blev hans død.

Det viste sig nemlig, at de lunger, han havde fået som erstatning for sine egne syge lunger, var et rigtig dårligt bytte. De kom fra en donor, der havde røget mellem 30 og 50 cigaretter om dagen og seks måneder efter transplantationen fik Matthew Millington konstateret lungekræft.

Det viste sig, at den medicin, der skulle have gjort det lettere for Matthew Millingtons krop at accpetere de nye lunger, fik kræftsvulsten til at vokse og sprede sig endnu hurtigere, end det ellers ville have været tilfældet. Den tidligere soldat kom i behandling, men stod ikke til at redde og døde i en alder af bare 31 år.

På Papworth Hospital in Cambridge afviser lægerne, at der var tegn på kræft, da lungerne før transplantationen blev screenet.