Et maleri, der angiveligt er malet af den italienske kunstner Michelangelo di Caravaggio, er blevet fundet på et loft i Frankrig.

Det skriver The Independent.

En fransk familie har meget vel gjort et helt ekstraordinært fund, da de for to år siden skulle reparere det utætte loft i deres hus, lidt uden for den sydfranske storby Toulouse. Her faldt de over et maleri, som flere eksperter nu mener, er malet i begyndelsen af det 17. århundrede af den italienske kunstner Michelangelo di Caravaggio.

I hvert fald mener den franske kunstekspert Eric Turquin, at der er tale om værket med titlen 'Judith halshugger Holofernes'. Det blodige kunstværk forsvandt sporløst omkring 100 år efter dets færdiggørelse og så først dagens lys, da det ved en tilfældighed dukkede op på det utætte loft i Frankrig i 2014.

Under en pressekonference i Paris tirsdag viste Eric Turquin stolt det (måske) originale maleri frem.

Kunstekspert Eric Turquin(billedet) præsenterede tirsdag maleriet under en pressekonference afholdt i Paris.    
Kunstekspert Eric Turquin(billedet) præsenterede tirsdag maleriet under en pressekonference afholdt i Paris.     Foto: JEREMY LEMPIN
Vis mere

Den franske ekspert er ikke den eneste, der tror på, at maleriet er den ægte vare. Eric Turquin møder opbakning fra endnu end kunst-kender i form af den tidligere italienske museumsdirektør Nicolas Spinoza, der ifølge The Independent er en af verdens førende eksperter i netop Michelangelo di Caravaggios værker.

»Maleriet bør betragtes som en ægte original af mesteren fra Lombardiet, også selvom der ikke findes konkret og uigendrivelige beviser for det,« siger Nicolas Spinoza ifølge The Independent.

Italienske Michelangelo di Caravaggio, der levede fra 1571-1610, nåede at male to udgaver af det berømte værk. Den ene version er udstillet i Rom, mens den anden udgave altså forsvandt på mystisk vis i begyndelsen af 1700-tallet. Hvordan det efterfølgende havnede på et loft i Toulouse vides ikke.

Den franske regering har klassificeret maleriet som et nationalklenodie og har dermed bestemt, at kunstværket ikke må forlade Frankrig de næste 30 måneder. I mellemtiden håber man på, at eksempelvis det berømte parisiske museum Louvre kan rejse tilstrækkelig med kapital til at købe det.

Skulle det vise sig at maleriet er ægte, kan den ukendte familie med det utætte loft se frem til en gevinst, som selv de fleste lotto-vindere ville være misundelige på. Foreløbige skøn af maleriets værdi, såfremt det er originalt, lyder på små 120 millioner euro, eller godt 900 millioner danske kroner.