De danske restauranter Clou, Marchal og Studio får hver deres første Michelin-stjerne. Det er blevet offentliggjort onsdag formiddag i Stockholm ifølge Berlingskes madanmelder Søren Frank.

Fra talerstolen annoncerede Michelin Guidens internationale direktør, Michael Ellis, stjernerne til de danske københavnerrestauranter, ligesom også fire restauranter i Stockholm og Olso er blevet hædret med deres første stjerne.

Til gengæld mister Københavns ældste Michelin-restaurant Kong Hans Kælder sin ene stjerne.

Michelins Michael Ellis har løftet sløret for, at der i 2015 kommer en ny nordisk guide med Michelin-restauranter, hvor man har udvidet området i forhold til de største byer. Det kan ifølge Søren Frank betyde, at byer uden for København også bliver besøgt.

Ellis ønskede dog ikke på dagens pressemøde at afsløre, hvilke byer der får besøg, fordi »inspektørerne skal kunne arbejde anonymt«, lød det i Stockholm ifølge Berlingskes madanmelder.

FAKTA: Her er de danske Michelin-restauranter 2014

To stjerner: Noma og Geranium

Én stjerne: Søllerød Kro, Era Ora, Formel B, Kokkeriet, Kiin Kiin, AOC, Kadeau, Grønbech & Churchill, Relæ, Den Røde Cottage, Chou (ny), Studio (ny), Marchal (ny)

Tre stjerner i Guide Michelin betyder, at der er tale om en restaurant, der er »værd at rejse efter«.

To stjerner er en restaurant, der er »en omvej værd«.

Én stjerne er en »rigtig god restaurant i sin kategori«.

Stjerner tildeles ud fra fem kriterier:

1. Kvaliteten på råvarerne

2. »Håndværket« - altså smagen og tilberedningen

3. »Personligheden« - det vil sige, hvor godt det er lykkedes for kokken at finde sit eget udtryk

4. Noget for pengene

5. Kvalitet over tid - det skal være en lige fantastisk oplevelse, uanset hvornår man besøger restauranten.

Udover stjerner uddeler Guide Michelin også udmærkelsen »Bib Gourmand«, som gives til »en god restaurant, som serverer god mad til rimelige priser«.

Kilde: michelin.dk

BNB