Superstjernens karriere har de seneste år været en rutsjebanetur. Nu giver hun koncert i Tivoli den 11. juli.

I 90erne var hun et af de bedst sælgende musiknavne overhovedet og den absolut mest solgte kvindelige sanger med over 100 millioner solgte album, heraf en halv million i Danmark. Men med det nye årtusinde gik det galt for den nu 35-årige amerikaner.

Efter en birolle i 1999-filmen »The Bachelor« med Renée Zellweger og Chris O' Donnell fik hun større ambitioner på det hvide lærred.

Kæmpeflop
Hun var selv med til at skrive, og hun spillede hovedrollen i 2001-filmen »Glitter«, og den floppede kæmpestort. Ligesom det tilhørende soundtrack og albummet 'Charmbracelet' fra året efter ikke gjorde det bedre.

Pludselig blev hun regnet for både afdanket, hendes diva-nykker var gået for vidt, hun så alt for plastik-opereret ud, og det var helt ved siden af, at hun prøvede at være ung med de unge.

Men så kom, i april, hendes tiende studiealbum 'The Emancipation Of Mimi', hvor Mimi - som Mariah åbenbart kaldes af venner - både lød, så ud og opførte sig som sin alder. Og dermed fik hun sin karrieres bedste første-uge salg i USA. Ligesom singlen 'We Belong Together' gik til tops på Billboard, hvilket var 16. gang i Mariah Careys karriere. En bedrift, der kun overgås af Beatles med 20 og Elvis med 18 nummer ét singler.

Særligt sangstof
Allerede meget tidligt kunne det høres, at lille Mariah var gjort af noget særligt sangstof. Da hun var to år, nynnede vidunderbarnet et svært parti fra operaen 'Rigoletto'.

Hun skrev sange, fra hun var 13 år. Og da hun var 20 år, pladedebuterede hun med et selvtitlet album, hvorfra fire sange blev nummer ét i USA, blandt andet 'Vision Of Love'.

Nu kommer den bedst sælgende og mest succesfulde kvindelige artist nogensinde så til Tivoli. Det er ellers meget sjældent, hun bevæger sig på europæiske kanter, og hun har aldrig været i Danmark før.

Men den 2. juli er hun med på Live 8 i London, og der er også noget promotionarbejde i Tyskland. Og dermed blev en times salgsarbejde i Tivoli pludselig belejligt for superstjernen.

Mariah Carey spiller på Plænen klokken 22 mandag den 11. juli, og koncerten er gratis for Tivolis gæster.

den@bt.dk