Man tror jo, det er løgn.« Det er ikke desto mindre sandt, hvad den danske musiker, komponist og producer Jan Lysdahl oplever i disse dage. I sidste uge lå hans melodi »Glory Of Life« nr. 1 på en officiel amerikansk singleliste.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Kun Bent Fabricius-Bjerre og produceresserne Soulshock & Karlin og Cutfather & Soulshock har prøvet det før.

Sammen med to svenskere har Jan Lysdahl - som mange sikkert husker som dommer i »Stjerne for en aften« - skrevet sangen »Glory Of Life«. Via deres forlag er den endt hos den japanske sangerinde Mink, som har ført den til tops på de japanske hitlister.

Som om det ikke var nok, er sangen ad snørklede omveje endt i en ny remixet version i toppen af USA-branchebiblen Billboards Hot Dance/Club Party-liste.

Hot 100
Billboards kommercielt vigtigste liste er salgslisten Hot 100. Til gengæld er Hot Dance/Club Party-listen udtryk for hvad flest amerikanere danser til.

»Lige nu ved jeg faktisk ikke, hvordan sangen er endt i USA. Det eneste jeg ved, er, at der er tale om et remix, og at den i sidste uge lå nr. 1.

For øjeblikket prøver vi at fange det japanske kontor, der må kende baggrunden. Det er vildt at have skrevet den sang flest amerikanere dansede til i sidste uge,« siger Lysdahl, næsten euforisk.

»Det er det største, jeg har oplevet i mit liv. Gu' var det fedt at være ham, der spiller trommer på Kim Larsens »Midt om natten«, men... en etter i Guds eget land. Jeg har det lidt som havde jeg vundet et verdensomspændende Melodi Grand Prix,« siger Jan Lysdahl.

Ingen guldgrube
Får I en masse rettighedspenge ud af det? »Jeg er bange for, at der ikke er den store afregning i det. Der er ikke tale om singlesalg. Hvis den kommer med på et opsamlingsalbum, er der penge i det.

Måske kan jeg bruge det som en slags PR, hvis jeg en gang skal tale med amerikanske pladefolk,« siger Jan Lysdahl.

Minks »Glory Of Life« har ligget på USA-listen i 12 uger, i denne uge placeret som nr. 6.