SoulShock er klar med endnu en superstjerne. B.T. har været på eksklusivt besøg i danskerens drømmefabrik.

- Er det ikke fuldstændigt vildt, råber Carsten med begejstret aalborgensisk accent. Og med et bredt grin skruer han endnu engang godt op for mastervolumen i det imponerende Soundpower lydstudie på hjørnet af Cherokee og Sunset Boulevard i Hollywood.

Og jeg må give ham ret. Sangen er 'Sand Castle Disco' med Beyonces lillesøster Solange Knowles. Den er skrevet, indspillet og produceret af danske Carsten og hans gode ven og samarbejdspartner Kenneth. Og hvis det ikke bliver én af sommerens største svinehit, så er der ingen rimelighed til.

I Hollywood og resten af den internationale musikverden er Carsten og Kenneth forøvrigt bedre kendt som SoulShock & Karlin.

I 1993 slog de sig permanent ned i Los Angeles. Og siden har de beskedne danske fyre slået deres navne fast som ét af verdens bedste og mest succesfulde musikalske makkerpar.

Sammen har de kreeret hits for folk som Whitney Houston, Sting, Toni Braxton, 2Pac, Madonna og Fantasia. Og B.T. har fået ekslusiv adgang til deres amerikanske musikdrømmefabrik.

I de gode gamle midt-90er dage, hvor folk stadig købte cd’er, kunne Carsten og Kenneth let få over en halv mio. kr. pr. tre minutters sang. Det var ikke ualmindeligt, at vennerne fyrede tre sange af til ét album. Og én af deres mange bjergtoppe blev nået, da Whitney Houston og deres sang 'Heartbreak Hotel' i 1999 blev nomineret til to Grammy-priser.

Men i dag ser det anderledes ud. Musiksalget faldet med over 50 pct. Og imellem sangskrivere, beat-professorer og producere som SoulShock & Karlin, Timbaland og Pharrell Williams er der langt større kamp om pladser på langt færre albums.

Scroll ned og læs mere

Butikken går godt
Så skulle man måske tro, at det var magre tider i SoulShocks Hollywood. Men musikbutikken går faktisk bedre end nogensinde. Drengene fra Ålborg får stadig samme pris for varen. Men nu laver de engang imellem specialtilbud som 'køb to og få én gratis'.

Og ud over arbejdet med gamle kæmper som Whitney Houston og Toni Braxton har Karlin og Soul, som hans venner kalder ham, lige nu også gang i debutanten Solange Knowles.

Til den nye superstjerne har de to kridhvide knægte fra Ålborg nemlig opfundet en helt ny lyd, som B.T. fik lov til at smuglytte til i studiet i Hollywood.

- Det er vel nærmest sådan en blanding af Amy Winehouse og 90’er-agtigt electronica (tænk Chemical Brothers eller Madonna anno 'Ray Of Light', red.).

- Og det er bare så utroligt fedt, siger Soulshock, der i en alder af 38 år stadig lyder som en tændt teenager, når snakken falder på musik (og det gør den tit).

På grund af branchens nye vilkår begyndte Kenneth og Carsten at arbejde med Solange Knowles, lang tid før hun fik en pladekontrakt. I gamle dage skulle de have en garanti først.

Men S&K’s fremsynethed betaler sig. Ikke alene har Solange nemlig nu én af sommerens bedste kontrakter. Soulshock og Karlin har også også mindst fire af deres egne sange med på Solange-cd’en, der kommer til juli. Og nu er storesøster Beyonce også blevet interesseret i Soulshocks materiale.

Begejstret Beyonce
- Hun (Beyonce, red.) gik helt amok, da hun hørte vores sange med Solange. Og nu har vi givet Beyonce nogle af vores sange, som hun så overvejer til sin nye plade, siger SoulShock, der undskylder sine lidt røde øjne:

- Det blev lidt sent i nat. Jeg tror, den var tre, før vi stoppede. De satans sangerinder, de vil jo ikke holde op, griner SoulShock.

Stjerne med hjerte-bøvl
- Den satans sangerinde, som Soulshock referere til, er i dette tilfælde ingen ringere end Toni Braxton, der netop er blevet udskrevet fra hospitalet i Los Angeles med alvorlige hjerteproblemer.

Og Carsten fortæller med bekymring i stemmen, hvordan Toni mødte op med et hjerte-overvågningsapperat, der er direkte forbundet til det lokale superhospital Cedars-Sinai Medical Center.

- Det er utroligt, så hyggeligt det er nu, hvor Kenneth og jeg har slået vores navne fast. I gamle dage var vi jo vildt intimiderede, når vi skulle arbejde med de store stjerner. Nu er nogle af de nye kunstnere jo nærmest intimideret over os. Og dét er jo bare helt vildt – og unødvendigt. det er jo bare os, siger Carsten, der giver sin far og den danske opvækst en stor del af æren for hans og Kenneths fortsatte succes i L.A.

Ro på
- Kenneth og jeg har jo aldrig være fristet til at sætte os alt for stort i det. Vi bor i dejlige huse og kører i dejlige biler. Men i modsætning til mange af vores kunstnere er vi aldrig gået amok med store diamanter og huse med 38 soveværelser.

Selvom vi bor herovre, sidder den danske 'ro på' nemlig altid i baghovedet. Min far er lærer hjemme i Aalborg. Og den gode realitet giver os et overblik og en balance, som mange herovre ikke har, siger Carsten, der dog ikke har planer om at flytte hjem til Danmark igen.

Den danske knøs er nemlig gift med en smuk sort sangerinde ved navn Maxee. Og sammen fik de for fire år siden sønnen Nicolaj.

- Det er fuldstændig fedt at være far, siger Carsten med en begejstring, der imod alle odds overgår musikbegejstringen.

- For nogle år siden stod jeg ved en skillevej. Jeg kunne enten fortsætte ned ad singlevejen. Og så ville jeg som 60-årig stå ved baren med åben skjorte og sige 'hey, girls'. Men så en aften, hvor var jeg i byen, slog det mig: Det skal fam’e ikke være mig – no fucking way! Og jeg kan slet ikke udtrykke, hvor glad jeg er over, at jeg valgte den anden vej. Dén, der har ledt mig hertil.