Det lykkedes ikke for Clara Tauson at vinde sin WTA-seniordebut i den schweiziske by Lugano.

Dagen derpå var den 16-årige danske tenniskomet, der i januar vandt grand slam-turneringen Australian Opens pigesinglerække, klar til at reflektere over oplevelsen, hvor hun i tre tætte sæt tabte til den 14 år ældre russer Evgeniya Rodina.

»Jeg er meget ærgerlig. Jeg havde mine chancer i løbet af kampen, men tog nogle forkerte beslutninger et par gange. Det bevirkede desværre, at jeg tabte kampen. Men alt i alt er jeg her dagen efter glad for min præstation,« siger Clara Tauson til B.T.

Således synes hun, at det både var spændende og lærerigt at opleve atmosfæren omkring en WTA-turnering, hvor hun fik mulighed for at træne med etablerede profiler på Touren.

Clara Tauson.
Clara Tauson. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

»Jeg fik en klar fornemmelse for forskelle og ligheder, så jeg nu ved, hvad jeg skal tage med retur på træningsbanen,« siger Clara Tauson.

Med sig til turneringen i alpelandet havde hun sin far og træner, Søren Tauson.

»Lugano har på alle områder været en god oplevelse. De professionelle udviser netop en høj grad af professionalisme i alt, hvad de foretager sig, hvilket er inspirerende. Tre superkampe her i Lugano, hvor vi er yderst tilfredse med Claras spil. Da det er de første kampe på grus (i denne sæson, red.), så er hun bestemt længere fremme, end vi kunne ønske,« siger han og tilføjer:

»I begge kampe i kvalifikationen spillede Clara flot aggressiv tennis, og hun kunne også nyde at spille i de imponerende omgivelser, som en WTA-event nu engang er.«

Clara Tauson.
Clara Tauson. Foto: WILLIAM WEST
Vis mere

Ligesom sin datter ærgrer han sig over nederlaget mod verdensranglistens nummer 69.

»Sejren var bestemt inden for rækkevidde. Det er i sig selv opmuntrende, når man kigger på modstanderens meritter og niveau. I lange perioder af kampen, når Clara spillede sit spil og holdt sig til game planen, havde hun et klart overtag, men det var en krævende opgave, og det lykkedes ikke til sidst, hvor få bolde skilte dem,« siger Søren Tauson.

I øjeblikket ligger Clara Tauson nummer 413 på WTA's verdensrangliste, der tidligere er blevet toppet i adskillige uger af landsmanden Caroline Wozniacki. Men når denne opdateres på mandag, vil hun være placeret omkring nummer 380, eftersom hun via kvalifikationen til hovedturneringen i Lugano indkasserer 18 point.

Sammenlagt har Clara Tauson i 2019 vundet 29 af 32 kampe.