Anastasia Pavlyuchenkova og useedede Barbora Krejcikova møder hinanden i finalen i French Open.

Anastasia Pavlyuchenkova eller Barbora Krejcikova vinder sin første grand slam-titel på lørdag.

Her mødes de to nemlig i finalen i French Open. Ingen af dem er tidligere kommet så langt i en af tennissportens største turneringer.

Torsdag eftermiddag bookede russiske Pavlyuchenkova sin finaleplads, da hun slog den useedede slovener Tamara Zidansek i to sæt med cifrene 7-5, 6-3.

Senere avancerede Barbora Krejcikova fra Tjekkiet med en sejr over græske Maria Sakkari i en noget mere dramatisk semifinale.

Useedede Krejcikova vandt i tre sæt med cifrene 7-5, 4-6, 9-7. I tredje sæt, bagud 4-5, afværgede tjekken en matchbold til Sakkari.

Derefter afværgede Sakkari tre matchbolde til Krejcikova ved stillingen 7-6, inden den 25-årige tjekke altså tog sejren et par partier senere.

29-årige Anastasia Pavlyuchenkova blev inden turneringens start seedet som nummer 31. Det er derfor lidt af en overraskelse, at hun nu står i finalen. På sin vej har hun blandt andre slået tredjeseedede Aryna Sabalenka og Victoria Azarenka.

Dette års French Open markerer Pavlyuchenkovas 52. deltagelse i en grand slam-turnering. I de forudgående 51 er hun fem gange lykkedes med at komme i kvartfinalen, men er ikke kommet videre.

Barbora Krejcikova som finaledeltager er en endnu større overraskelse. Hun har langt mindre grand slam-erfaring og meget få meritter på cv'et. Tjekkens hidtil bedste resultat i en grand slam-turnering er at nå til anden runde i Australian Open.

Krejcikova har blandt andre slået Elina Svitolina og Cori Gauff undervejs i dette års French Open.

/ritzau/