Slankekuren Atkins er totalt misforstået i Sverige og får hjertekarsygdomme til at eksplodere.

Supermarkeder i Sverige har i flere tilfælde meldt udsolgt af smør, fordi fedthungrende svenskere har stået i kø for at hamstre det. En ny undersøgelse viser, at svenskernes kolesteroltal er steget voldsomt og har øget dødeligheden af hjertekarsygdomme.

I Danmark er dødeligheden af selvsamme sygdomme raslet ned i forhold til svenskerne. Det forklarer ernæringsekspert ved Københavnns Universitet Arne Astrup med, at svenskerne er hoppet på den populære slankekur Atkins med bind for øjnene.

Rigtig mange danskere har for mange kilo på sidebenene. Læs her, hvordan man slipper af de overflødige kilo, som kan være belastende for ens velvære og forfængelighed

Amok i slankekur

- Svenskerne er gået totalt banannas og vælter sig rundt i fedt, mens de har droppet kulhydraterne fuldstændigt, siger Arne Astrup.

En fjerdedel af alle svenskere har været på atkinskuren, der går ud på at droppe kulhydrater helt og spise meget kød og fedt. Formålet er at tabe sig, men istedet viser undersøgelsen, at de i Sverige faktisk er blevet mere overvægtige i samme takt, som de har taget kuren til sig. Og der er en klar sammenhæng, mener sundhedseksperten:

- Svenskerne har misforstået budskabet og er begyndt at spise pizza og burgere, som både indeholder kulhydrater og mættede fedtsyrer. Så de spiser ikke sundt fedt, men junkfood.

LÆS OGSÅ: Arne Astrup: Danskerne har forstået - svenskerne er blevet vildledt

I stedet skal man spise magert kød som skaldyr og fjerkræ og vegetabilske proteinkilder som bønner og linser. Folket på den anden side af sundet er hoppet på nogle selvbestaltede guruers vogn, der har villedt befolkningen.

- De ellers så sunde og lovlydige svenskere har gjort oprør mod sundhedsmyndighederne, som er meget konservative i Sverige, mener eksperten.

I stedet skal man spise magert kød som skaldyr og fjerkræ og vegetabilske proteinkilder som bønner og linser. Forklaringen, på den helt store misforståelse i Sverige, er, at folket på den anden side af sundet er hoppet på nogle selvbestaltede guruers vogn, der har villedt befolkningen.

Se, hvad Arne Astrup skriver om Atkins-kuren på Netdoktor.dk