Nye undersøgelser viser, at Maitake-svampen, som er populær i asiatisk madlavning, er et effektivt middel i kampen mod kræft.

Opdagelsen er gjort af forskerne på New York Medical ­College med lægen Sensuke Konno i spidsen for projektet.

Og videnskabsfolkene har efter alt at dømme grund til fejring. Det viser sig nemlig, at Maitake-svampen kan få kræft-tumorer til at skrumpe med helt op til 75 procent, hvilket kan forlænge liv, øge livskvaliteten og mindske nødvendigheden af udmarvende kemoterapi og medicin.

Det er især blære- og prostatakræft, som mirakelsvampen har en positiv effekt på. Resultaterne af undersøgelsen blev publiceret i British Journal of Urolgy

Svampes evne til at bekæmpe kræft har længe været kendt. Nybruddet i denne undersøgelse består i, at forskerne kombinerede et ekstrakt fra maitake-svampen med stoffet interferon. Det viste sig, at denne cocktail havde en særlig markant indvirkning på kræftcellerne.

Dr. Konno udtaler til British Journal of Urology:

Det er en vigtig opdagelse, fordi kombinationen ikke alene øger effektiviteten af kræftbehandlingen, men det forbedrer også livet for kræftpatienter, der ikke længere behøver den samme grad af almindelig behandling, siger lægen.

Maitake-svampen har længe været brugt i Japan og Kina som et mirakelmiddel mod en række forskellige lidelser så forskellige som HIV/AIDS, hjertesygdom og fedme.