Andreas Cornelius bliver på bare et halvt år det dyreste salg ud af Superligaen – og det dyreste indkøb rekordernes mand. Det ligner en historisk begivenhed i fodboldens verden.

I juni snuppede Andreas Cornelius rekorden som den dyreste spiller solgt fra Superligaen, da Cardiff hentede ham for 75 mio. kr. Og nu bliver den 20-årige angriber det dyreste indkøb i dansk fodboldhistorie, når FCK betaler den walisiske Premier League-klub 27 mio. kr. for Cornelius. To massive rekorder på blot seks måneder, og for FCK bliver det en fortjeneste på 48 mio. kr. for at have haft Cornelius på græs i Premier League i et halvt år.

Andreas Cornelius kan se frem til en fast plads i FCK-angrebet i et vigtigt forår på guldjagt, men personligt har skiftet tilbage også omkostninger. Cornelius scorede en kongekontrakt med Cardiff, der sikrede ham 18 mio. kr. om året plus lukrative bonusaftaler, og FCK-skiftet kræver en voldsom lønnedgang. Han bliver ganske vist FCKs bedst lønnede spiller med en aftale omkring 4 mio. kr. årligt plus diverse bonusaftaler, men det er ikke alle, der ville tage en lønnedgang på 14 mio. kr. om året. Han ventes at få en fem-årig kontrakt med de danske mestre.

Det var transfervinduets A-bombe i Danmark, der detonerede i går eftermiddag, da FC København meldte ud, at de var tæt på en aftale med Cardiff vedrørende Andreas Cornelius. BT kan nu afsløre, at FCK allerede for 12 dage siden henvendte sig til Cardiff for at høre om muligheden for at hente Andreas Cornelius hjem.

Meldingen på det tidspunkt var, at Cardiffs nye manager, Ole Gunnar Solskjær, ville se tingene an, før han kunne beslutte sig. Det lød usikkert, og derfor tog FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen til Norge for at forhandle om Aalesund-topscoreren Hamed-Allah. Men Aalesund spillede for meget med musklerne og stillede høje krav. Det tvang FCK til at overveje den svenske angriber Markus Rosenberg, men man skævede stadig til Cardiff, og pludselig i slutningen af sidste uge kom der skred i forhandlingerne om Cornelius.

Norske Ole Gunnar Solskjær så ikke Andreas Cornelius som manden, der skulle bombe klubben væk fra bunden af Premier League, og så krævede Cornelius selv et skifte hjem. Middlesbrough og to andre engelske klubber havde ifølge BTs oplysninger også forhørt sig på muligheden for at leje Cornelius i resten af sæsonen, men angriberen slog fast over for sin agent, Per Steffensen, at det udelukkende var aktuelt med et skifte tilbage til København. Ellers var han klar til at give det et halvt år mere i Cardiff, hvor to ankelskader ødelagde en del for ham, samtidig med at han ikke rigtig passede ind i spillestilen.

Cardiff-manager Ole Gunnar Solskjær bekræftede forhandlingerne sent i aftes. - Der er ikke skrevet under på noget endnu, men vi forventer, at tingene falder på plads. Jeg vil først sige mere, når alt er i orden, sagde han til BBC.

FCK skal i dag gennemføre de personlige forhandlinger med Cornelius og agenten Per Steffensen, og så venter der et lægetjek. FCK har derfor meddelt Aalesund, at de kan glemme alt om en aftale omkring marokkanske Hamed-Allah, som man kunne have hentet for 25 mio. kr. Cornelius’ transfer og løn kan også få konsekvenser for planerne om at hente Mathias Zanka Jørgensen hjem.

PSV Eindhoven har i hele forhandlingsforløbet ifølge BTs oplysninger gjort alt for at presse det maksimale ud af FCK, og nu tyder alt på, at man dropper ideen om at hente Zanka tilbage her i januar. FCK er trods salget af Ragnar Sigurdsson fint dækket ind til det centrale forsvar med Kris Stadsgaard og Olof Mellberg.

FCK er nu ved at have et sprængfarligt hold klar til næste sæson, hvor man i denne uge også laver en aftale med argentinske Franco Mussis til den centrale midtbane, og norske Tom Høgli får to år til sommer.