EU har netop godkendt en ny fiberpille, som i veldokumenterede forsøg har vist sig at kunne sætte ekstra turbo på en almindelig slankediæt, bestående af f.eks. mange grøntsager og frugt.

Pillen, der ud over at fremme vægttab også stabiliserer både kolesterol og blodsukker, består af sammenpressede, vandopløselige fibre fra planten amorphophallus konjac, der vokser i bl.a. Kina og andre dele af Asien.

Pillen har i lægekontrollerede forsøg vist sig at kunne give helt op til 60 pct. ekstra vægttab ud over det, man i forvejen kan smide ved at spise mere kaloriefattigt.

Læs også: Tab 3 kilo på en uge - få et pdf-hæfte med opskrifter og gode råd fra kostvejleder Lene Hansson.

 

Kan øge motivationen

- De nye fiberpiller vil kunne øge motivationen hos overvægtige, som har svært ved at bevare tålmodigheden – og synes, det går lidt for langsomt med at tabe sig alene ved at lægge kosten om.

Pillen indeholder plantefibre af type glucomannan, der svulmer voldsomt op i mavesækken, mere end de fleste andre fibertyper, så man langt hurtigere føler sig mæt. Nogle vil have den samme fornemmelse i maven, som man kan have efter en gastric bypass-operation, siger kostvejleder Marianne Fjordgaard, der rådgiver overvægtige og underviser i metoder til effektivt vægttab.

- For forbrugerne må det være betryggende at vide, at EUs eksperter kritisk har gennemgået al forskning forud for godkendelsen. Men ingen må forledes til bare at sluge pillerne alene. Det er absolut ikke meningen. De er godkendt til brug i kombination med en diæt. Personligt vil jeg ikke et øjeblik tøve med at anbefale produktet til de af mine slankeklienter, som allerede har lagt kosten om. Det gode ved fiberpillerne er også, at de samtidig stabilserer både kolesterol og blodsukker, siger Marianne Fjordgaard.

I EU-godkendelsen står der, at fiberpillerne kun må tages i kombination med en lavkalorie-diæt og motion. Man skal, ifølge godkendelsen, have tre gram fibre daglig. Før hvert måltid tages to af pillerne til et-to glas vand.

Bliv slank uden at sulte: Smid fire kilo med proteinkuren. Få en stor madplan og eksperternes bedste råd.

 

Vigtigt med mange fibre

Det er for længst bevist, at en kost med mange fibre er vigtigt, hvis man vil holde blodsukker og vægt nede. Fibrene øger mængden af afføring og stimulerer den, så der ikke så let opstår forstoppelse.

Der findes forskellige fibre. Cellulose er opløseligt og kan ikke fordøjes af af mennesker, men til en vis grad af bakterier i tyktarmen. Cellulosefibre findes bl.a. i klid, fuldkornsmel og brune ris. Andre former for bakterier er vandopløselige. Havre og byg indeholder f.eks. vandopløselige fibre.

Det nye EU-godkendte fiber-slankemiddel kan fra næste uge fås på bl.a. danske apoteker og i Matas.

Det kommer på markedet under navnet Konjak glucomannan og koster 249 kr. for en måneds forbrug.

Med et abonnement på B.T. Plus får du adgang  samt meget mere for kun 29 kroner om måneden.