Abramovich er villig til at betale for Rooney, Nedved, Beckham og Ronaldo - samlet pris: 3,5 milliarder.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Chelseas ejer, Roman Abramovich, er åbenbart ustoppelig. Efter en sommer, hvor han købte den engelske klub for 800 millioner kroner, og bagefter brugte 1,4 milliarder kroner på spillere som Veron, Mutu, Crespo og Makalele skulle man tro, at det måtte være nok. Men nej. Mere vil som bekendt have mere.

I sidste uge kom det frem, at Evertons Wayne Rooney står øverst på Chelseas ønskeliste, men han er ikke det eneste navn, der figurerer der.

Ifølge engelske medier skulle også Pavel Nedved fra Juventus, David Beckham og Ronaldo fra Real Madrid være på den liste.

I weekenden bekræftede en talsmand fra Chelsea, at man er interesseret i det engelske stortalent Wayne Rooney. Det skete efter, at Everton havde forsøgt at hamre den historie i jorden med syvtommersøm.

Det er ikke lykkedes, og det er spørgsmålet om Everton har råd til at overhøre et bud på Rooney, der angiveligt skulle ligge i omegnen af 370 millioner kroner.

»Der er mig bekendt ikke et loft på, hvad vi kan give for en spiller,« sagde talsmanden for Chelsea.

Nedved i storform
Omtrent samme pris som for Rooney er Chelsea villig til at give Juventus i bytte for Pavel Nedved.

Selv siger Juventus-spilleren, der har været i storform på det seneste, at han helst vil afslutte sin karriere i Italien, men at »man aldrig skal sige aldrig.«

Det siger Abramovich med sikkerhed heller ikke, for det næste projekt er endnu mere vanvittigt. Det går nemlig på at hente David Beckham og Ronaldo i Real Madrid.

Angiveligt skal Chelsea være villig til at betale omkring den halve milliard for David Beckham, der i sommer skiftede for under det halve til den spanske storklub.

Allerede på det tidspunkt var der samtaler mellem Chelsea og Becks, men de blev ikke til noget konkret. Kontakten til Beckham har Chelsea dog ikke sluppet, og der skal angiveligt stadig være samtaler mellem parterne.

To milliarder
Det skulle der også være mellem Ronaldo og Chelsea vel vidende, at der i Ronaldos kontrakt står, at han kun kan købes fri, hvis man smider over to milliarder kroner.

Ronaldo selv vil gerne skifte, siges det, og med en russisk oliemilliardær i ryggen, kan det meget vel være, at Chelsea køber ham. Og selv Real Madrid vil nok overveje det, hvis de kan se frem til at tjene halvanden milliard - netto - på at sælge de to.

Går alle handlerne hjem, skal Abramovich tage det store checkhæfte op, når de 3,5 milliarder, som alle fire spillere løber op i, skal betales. Omvendt så har han omkring 35 milliarder i personlig formue, som han kan bruge løs af.

Arsene Wenger, manager i Arsenal, som lørdag slog Chelsea, kan heller ikke helt forstå, hvad Chelsea på rekordtid er blevet i stand til.

»I øjeblikket er Chelsea de største i engelsk fodbold. De har det stærkeste hold i ligaen. Pengemæssigt set er de på en anden planet i forhold til os. De er også på en anden planet i forhold til Real Madrid. De er et fænomen, som ingen kan konkurrere med og det bør få alle til være lidt urolige,« siger Arsene Wenger.

Måske har han ret, for med de indkøb, Roman Abramovich er villig til at gøre, kan man begynde at spekulere i, om han køber det engelske fodboldforbund og laver reglerne om, så Chelsea næste år kan stille med 20 mand på banen.

jsj@bt.dk