Hvis de danske folkeskolelærere ikke makker ret under forårets overenskomstforhandlinger, er Venstre klar til at bakke op om et politisk indgreb.

- En forudsætning for at nå regeringens mål er, at overenskomsterne de bliver ændret, ellers hænger økonomien ikke sammen i regeringens udspil.

Sådan siger Venstres finansordfører, Peter Christensen, efter at han tidligere mandag var til orienteringsmøde om regeringens folkeskoleudspil, der bliver offentliggjort tirsdag. Det skriver b.dk.

- Det er sådan set meget enkelt. Enten når man et resultat i forhandlingerne, ellers vil man ikke kunne indfri regeringens ønsker. Vi har givet vores fulde støtte til, at overenskomsterne bliver ændret, fordi vi anser det for at være helt afgørende, siger han til b.dk.

Spørgsmål: Men hvis det ikke lykkes, så vil I også være med til at lave et politisk indgreb?

- Ja, det vil vi ikke afvise. På nogen måde. Men det er at tage forskud på sorgerne, siger Peter Christensen.

Dermed lægger Venstre sig på linje med både Kommunernes Landsforening (KL) og de Konservative.

I sidste uge sagde den konservative uddannelsesordfører, Mai Henriksen, at det ikke ville være at foretrække, men at man kan blive nødt til det i »yderste konsekvens«.

Michael Ziegler (K), borgmester i Høje Taastrup og chefforhandler for KL, ville i sidste uge ikke tale om en eventuel konflikt, men sagde:

- Jeg kan bare sige, at vi er meget opsatte på at komme igennem med dette krav.

Ud over at finansieringen til folkeskolereformen skal komme fra en ny arbejdstidsaftale med lærerne, vil regeringen også tilføre ekstra midler til folkeskolen frem til 2020. Det drejer sig om en reserve på fire milliarder kroner, der findes på finansloven.

Ifølge Peter Christensen understreger beløbets størrelse, at overenskomstforhandlingerne skal falde ud som regeringen ønsker.

- Regeringen forudsætter, at der i alt tilføres fire milliarder kroner frem til 2020, men det er langt fra nok til at antallet af undervisningstimer sættes op for alle elever. Derfor er en forudsætning, at der bliver ændret i lærernes overenskomsterne, siger han.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.