Mere end hver tredje vælger mener, at den nyudnævnte erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) bliver et stort plus for regeringen, viser en meningsmåling, som Ugebrevet A4 har fået foretaget.

Men hverken valgforsker Kasper Møller Hansen eller politisk kommentator Hans Engell mener, at regeringsrokaden og Henrik Sass Larsens popularitet kan løse Socialdemokraternes vælgerkrise.

»Normalt flytter rokader ikke ret meget i forhold til vælgeropbakning, og det tror jeg heller ikke, denne her kommer til. Vælgerne er afventende og vil se, hvad de nye ministre har at byde på, og om der kommer væsentlige nye politiske signaler,« siger professor Kasper Møller Hansen, Institut for Statskundskab ved Københavns Universitet, til Ugebrevet A4.

Politisk kommentator, Hans Engell, er enig og mener ikke, at man kan tale om en Sass-effekt.

»Medierne har været meget positive i dækningen af Henrik Sass Larsens indtræden i regeringen, og det betyder, at der blandt vælgerne er større forventninger til ham. Men en egentlig Sass-effekt tror jeg ikke på,« lyder det fra Engell.

A4-meningsmålingen er gennemført af Analyse Danmark blandt 1.588 repræsentativt udvalgte vælgere, hvor 35 procent mener, at regeringen er styrket ved, at Henrik Sass Larsen er blevet minister. 17 procent mener, at Henrik Sass Larsens nye ministertitel vil svække regeringen.

Hos de socialdemokratiske vælgere mener seks ud ti, at Sass Larsens nye funktion styrker regeringen, mens kun hver tyvende socialdemokratiske vælger mener, at han svækker regeringen.

I »fjendens lejr« er man også positivt indstillet over for den nyudnævnte minister. 31 procent af Venstres vælgere mener således, at Sass Larsen vil styrke regeringen som minister.