Dansk TV-journalistiks selvbestaltede Fætter Skrap, Martin Krasnik fra DR2, brokker sig nu over både politikere og spindoktorer, og kalder samspillet mellem regeringen og pressen for ’crazy komik’.

Politikerne svarer målbevidst på noget andet, end de bliver spurgt om, og samtidig snakker spindoktorerne lystigt over sig, når kameraerne ikke er på, lyder anklagen fra TV-værten i et interview med Information.

- Vi har vænnet os til den absurde kommunikation, der foregår i medierne. Forleden dag i et DR-program blev Thorning spurgt, om der kom en regeringsrokade efter sommerferien. ’Jeg er meget glad for min regering’, svarede hun. Værterne (Ask Rostrup og Kim Bildsøe-Lassen fra DR, red.) spurgte flere gange, og igen og igen kom hun med samme ikke-svar. Jeg forstår ikke, hvorfor hun ikke bare svarer. Om ikke andet kan hun bare sige, at hun ikke VIL svare. Interviewet foregik på Folkemødet på Bornholm, og bagefter overhørte jeg hendes spindoktor fortælle de samme to værter, at der da selvfølgelig kommer en regeringsrokade. Hvis man ikke havde vænnet sig til det, ville man tro, det var crazy-komik. Hvad er det for et show, vi opfører? Det er ved at ødelægge hele den offentlige debat, siger Martin Krasnik til Information.

Det er en udbredt opfattelse på Christiansborg, at Helle Thorning-Schmidt laver en regeringsrokade sidst på sommeren. Ifølge BTs kilder er det især SF, der presser på for at få en rokade, fordi de gerne vil have nogle andre ministerposter.

Martin Krasnik ønsker ikke at uddybe sine udtalelser overfor bt.dk, men han siger til Journalisten.dk:

- Det er et eksempel på, at politikere ikke vil svare på fuldstændig banale spørgsmål om ufarlige historier. Der opstået en kultur, hvor det opfattes som en kunst i sig selv ikke at svare på spørgsmål.

Martin Krasnik er blevet kendt og frygtet for en meget aggressiv interview-teknik, der bl.a. er gået ud over Morten Bødskov, Annette Vilhelmsen, Lars Hedegaard og Eva Smith. Han har selv i forlængelse af Folkemødet på Bornholm interviewet Venstres næstformand Kristian Jensen, uddannelsesminister Morten Østergaard (R) og Pernille Rosenkrantz-Theil (S) om det samme emne. Her indrømmede de, at de somme tider bevidst svarer på noget andet end de bliver spurgt om i et forsøg på at bestemme, hvad interviewet skal handle om.

- Du bestemmer hvilket spørgsmål du stiller, jeg bestemmer hvilket svar jeg giver, sagde Morten Østergaard.

- Jeg går ind til interview med en klar idé om hvilket budskab, jeg gerne vil have ud - stort set uanset hvilket spørgsmål du stiller, sagde Kristian Jensen.

- Ind imellem svarer man ikke, fordi man grundlæggende synes, at det her går ned af en vej, som journalisten gerne vil have en ned af, men som er ubekvem af helvedes til, fordi det er en svær politisk sag, sagde Pernille Rosenkrantz-Theil.

Helle Thorning-Schmidts særlige rådgiver Noa Redington ønsker ikke at kommentere sagen.

Mener du, at der er for meget spin i dansk politik?

Deltag i debatten under artiklen