Dansk Folkeparti kommer på ingen måde til at give sig, når det kommer til spørgsmålet om en strengere grænsekontrol.

Det slår medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt fast over for Berlingske Nyhedsbureau, efter at flere Venstre-folk har udtrykt betænkelighed ved den form for styrket grænsekontrol, som ifølge Berlingske er blevet en af de helt store knaster i forhandlingerne om en ny regering, hvor Dansk Folkeparti har døgnbemandede grænseanlæg som et hovedkrav.

»Jeg synes faktisk, de lige skal stikke en finger i jorden og overveje, hvordan mandatfordelingen i Folketinget er her efter valget. De har fået en ordentlig ørefigen fra blandt andet i Sønderjylland, hvilket jo er et klart udtryk for at folk faktisk gerne vil have den her grænsekontrol,« siger Morten Messerschmidt.

»Og så skal man også lige bemærke, hvem det er, der kommer på banen fra Venstre her. Det er jo folk, der spiller en forholdsvis lille rolle, man kan nærmest kalde det andenviolin i gruppen. Jeg synes, at det ville være rart, hvis vi kunne få Lars Løkke Rasmussen på banen her, for han er den kongelige undersøger,« lyder det fra Morten Messerschmidt.

Blandt de Venstre-røster, som i søndagens Berlingske udtrykker sin bekymring, er blandt andet Eva Kjer Hansen (V). Hun støtter generelt en bedre og mere effektiv grænsekontrol, men mener ikke, der er brug for grænsebomme, paskontrol og bygninger på grænsen.

»Det bliver bare chikane af almindelige menneskers færden over grænsen. Vi har ikke brug for at skabe symbolske hindringer,« siger Eva Kjer Hansen til Berlingske og kalder DFs krav om grænseanlæg for »symbolpolitik«.

Med 741.746 stemmer fik Dansk Folkeparti torsdag et kanonvalg og er blevet Folketingets næststørste parti. Og det må Venstre erkende, siger Morten Messerschmidt.

»Venstre må simpelthen indse, at der en ny parlamentarisk situation, som ikke er til at komme uden om,« siger han.