Den tidligere statsminister skal ifølge BT og TV2 være chef for Save the Children International i London.

København: Tidligere statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal ifølge flere danske medier være direktør i den internationale humanitære organisation Save the Children - på dansk kendt som Red Barnet.

Oplysningen er ubekræftet af Thorning selv og organisationen, men BT erfarer fra "kilder tæt på Red Barnet", at den tidligere socialdemokratiske formand skal være direktør hos Save the Children, der har hovedkontor i London.

Det har ikke været muligt for Ritzau at få oplysningen bekræftet hos Save the Children i London, og Red Barnets danske pressechef har heller ingen kommentarer til sagen. Hun kan kun bekræfte, at Save the Children har søgt en direktør.

Der har flere gange været rygter om, at Helle Thorning-Schmidt var på vej til et internationalt topjob.

Ifølge Ritzaus oplysninger havde hun opbakning fra flere af de øvrige EU-landes stats- og regeringschefer, da det i stedet var Donald Tusk, der blev valgt til ny EU-præsident.

Sidste år gik hun med støtte fra Venstre-regeringen åbent efter jobbet som højkommissær for FN's flygtningeorganisation, UNHCR.

Det prestigefulde job gik i stedet til den italienske FN-diplomat, Filippo Grandi. Da Thorning efterfølgende blev spurgt til, hvorvidt hun også er i Folketinget ved næste folketingsvalg, lød hendes svar:

- Det regner jeg med. Jeg er utrolig glad for min kreds på Østerbro. Jeg møder stor opbakning, når jeg færdes rundt omkring i byen, så jeg er meget tilfreds med at være folketingskandidat.

/ritzau/

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.