Lars Løkke Rasmussen afviser at have rådgivet sønnen Bergur Løkke Rasmussen til at skifte til Moderaterne.

Politisk leder og udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) kan ikke få øje på noget mærkværdigt i, at hans søn Bergur Løkke Rasmussen for nylig forlod regeringspartneren Venstre for at blive medlem af Moderaterne.

Det siger han til Ekstra Bladets hjemmeside torsdag. Mediet spørger Lars Løkke Rasmussen, om ikke sønnens partiskift bærer "vandmærket af din kynisme"?

- Det kan jeg ikke få øje på. Det siger jeg med oprigtighed. Så kunne det måske være sket før, siger Lars Løkke Rasmussen.

Med sig tog Bergur Løkke Rasmussen det mandat i Europa-Parlamentet, som han blev udstyret med efter folketingsvalget, fordi europaparlamentarikerne Søren Gade (V) og Linea Søgaard-Lidell (V) blev valgt ind i Folketinget.

Bergur Løkke Rasmussen var dengang førstesuppleant for Venstre i Europa-Parlamentet.

Fungerende politisk ordfører for Venstre Torsten Schack Petersen sagde efter annonceringen af partiskiftet, at det ikke kom som nogen overraskelse.

- Og det er, selv om han for nylig sagde, han ville blive i Venstre, meddelte Torsten Schack Petersen i et skriftligt citat.

Lars Løkke Rasmussen peger på, at Venstre selv ved andre lejligheder har taget imod personer, der har skiftet parti.

- Hvis du går den historiske liste igennem, så kan du se, hvordan folk har skiftet fra et parti ind i Venstres folketingsgruppe. Fra Venstre ind i den konservative folketingsgruppe og så videre, siger udenrigsministeren til Ekstra Bladet.

Lars Løkke Rasmussen forlod selv Venstre 1. januar 2021 efter 40 års medlemskab. Han stiftede Moderaterne grundlovsdag sidste år.

Halvandet år forinden var han blevet tvunget til at gå af som formand for Venstre efter ti år, hvor han i to omgange havde været statsminister.

Lars Løkke Rasmussen siger, at han ikke har rådgivet Bergur Løkke Rasmussen i forhold til, om han skulle forlade Venstre og skifte til Moderaterne.

Udenrigsministeren fortæller, at han ringede til fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) og overbragte ham nyheden, hvilket han ifølge Løkke tog "pænt og professionelt".

/ritzau/