Peter Aalbæk Jensen kritiserer i dag DR og TV2 for at fjerne programmer, hvor sexdømte Jacob Kuscu spiller med. Han har fået sin straf, siger Aalbæk

Det bør være nok straf, hvis man er dømt ved landsretten. At TV2 og DR også fjerner en sexdømt skuespiller fra skærmen er inkonsekvent og ekstrastraf.

Det mener i hvert fald Peter Aalbæk Jensen, der er producent på TV2s kasserede julekalender "Mikkel og Guldkortet".

- En dom må tolkes som pålydende, og vi kan derfor ikke anerkende, at en dom skal medføre yderligere straffe fra to statslige TV-selskaber, siger Aalbæk i dag med henvisning til både TV2s og DRs sanktioner overfor Kuscu.

Her skulle den unge Jacob Kuscu nemlig have spillet en birolle i TV2s julekalender "Mikkel og Guldkortet", men han blev i september ved byretten fundet skyldig i anden kønslig omgang end samleje. Mere præcist prøvede han at tvinge en ung kvinde til oralsex på et diskotekstoilet.

Allerede tilbage i september valgte DR at klippe Kuscu ud af deres TV-serie "Sommer". TV2 valgte endda helt at droppe den planlagte og milliondyre julekalender "Mikkel og Guldkortet", som blev produceret af Zentropa, hvor Peter Aalbæk Jensen er producent.

Ansætter kriminelle
I forgårs stadfæstede landsretten så byrettens dom, men omstødte den betingede fængselsstraf til seks måneders ubetinget fængsel. Den 20-årige skuespiller skal altså nu seks måneder i fængsel og betale 20.000 kroner i tort og svie til offeret.

Og det har altså nu fået Peter Aalbæk fra Zentropa til at forsvare den 20-årige sexforbryder.

- Vi har således flere tidligere straffede i arbejde i Filmbyen med jævne mellemrum som en del af vores deltagelse i samfundets opgaver. Det forekommer mig derfor dobbeltmoralsk og inkonsekvent, at statens tv-stationer kan idømme ekstra straffe, som nu i forbindelse med den dom Jacob Kuscu har fået, siger Peter Aalbæk, der er bange for, hvordan kriminelle i fremtiden dømmes af befolkningen, når de allerede har fået en straf ved en domstol.

- Vi opfatter det som et skred i håndtering af dømte personer og må kraftigt opfordre til, at offentligheden vurderer sagen.