Det kan godt være, at inflationen har fået danskerne til at spare – men det er tilsyneladende ikke gået ud over tøjbranchen.

I hvert fald kan en af Danmarks rigeste mænd, den jyske tøjkonge Jens Poulsen, endnu en gang glæde sig over en voldsom fremgang i sin milliardomsætning.

Hele 4,6 milliarder kroner lyder omsætningen på i hans selskab DK Company for 2022, hvilket er 800 millioner kroner mere end i 2021.

Det viser nøgletal, som virksomheden har valgt at fremlægge i forbindelse med Copenhagen Fashion Week, skriver Finans.

Jens Poulsen var blandt andet med ved Christian Stadils 50 års fødselsdag i 2022.
Jens Poulsen var blandt andet med ved Christian Stadils 50 års fødselsdag i 2022. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Ifølge koncernchefen har det store tøjimperium dog bemærket en faldende købelyst hos forbrugerne:

»Resultatet skal ses i lyset af de store udfordringer, vi oplevede gennem året. Lige fra forsinkelse i forsyningskæden til høje fragtpriser og udfordringer med valutakurser, som også rammer bundlinjen. Året blev afsluttet de sidste måneder med en tilbageholdende købsadfærd hos forbrugerne. Derfor er vi stolte af resultatet,« siger Jens Poulsen.

Det fremgår dog ikke, hvordan det lykkedes DK Company at få en større omsætning hos de 'tilbageholdende' forbrugere.

Derudover fremgår det af de nye nøgletal, at overskuddet før skat også er blevet øget med otte procent til 660 millioner kroner.

Her ses ledelsen i DK Company, som fra venstre består af: Jens Obel, Kasper Philipsen, Søren Lauritsen og Jens Poulsen.
Her ses ledelsen i DK Company, som fra venstre består af: Jens Obel, Kasper Philipsen, Søren Lauritsen og Jens Poulsen. Foto: Claus Fisker
Vis mere

Dermed kan Jens Poulsen, der er koncernchef i virksomheden, endnu en gang ånde lettet op i forbindelse med en krise.

Da coronanedlukningen ramte i 2020, blev DK Company nemlig så bekymret, at virksomheden fyrede 125 og midlertidigt lukkede alle fysiske butikker.

Det gik dog ikke så slemt som frygtet, og trods det, som ledelsen kaldte 'et udfordrende år', kunne virksomheden alligevel i 2020 præsentere et rekordresultat på 335 millioner kroner.

Året efter kunne den 52-årige koncernchef glæde sig endnu mere, da hans virksomhed – trods endnu et udfordrende år med nedlukninger –  landede et rekordresultat på 611 millioner kroner før skat, og det er altså igen blevet overhalet i det kommende regnskab, viser de nye nøgletal.

Jens Poulsen startede selv som elev i en tøjforretning.
Jens Poulsen startede selv som elev i en tøjforretning. Foto: Simon Skipper
Vis mere

Dermed kan Jens Poulsen, der kommer fra Ikast og startede sin karriere som elev i en lokal lokal tøjforretning, formentlig føre endnu flere penge til sin milliardformue.

Formuen blev i 22 vurderet til 4,6 milliarder kroner, hvilket rakte til en 40.-plads på Økonomisk Ugebrevs liste over Danmarks 100 rigeste.

Jens Poulsen har gennem tiden tjent sin formue på at opkøbe kendte tøjmærker, som InWear, Martinique, B Young, Dranell. Gestuz og mange flere.