Med en stille sang og smuk fremførelse sang Portugal sig lørdag aften ind i alle grandprix-hjerter og vandt en knusende sejr ved dette års Eurovision Song Contest i Kiev, Ukraine.

Men spørger man den norske kommentator, Anders Grønneberg, så havde han nok set et andet udfald.

Han var nemlig så sikker på, at Italien ville vinde, at han på forhånd havde proklameret, at han ville spise ’kat, kaniner og en eng med mælkebøtter’, hvis ikke det gik sådan.

De italienske forhåndsfavoritter, der blandt andet havde en abe med på scenen, sluttede på en lidt skuffende sjetteplads.

Om hovmod står for fald, er ikke til at sige, men i hvert fald åbner Anders Grønneberg nu op for at sløjfe dele af den aparte menu.

»Kat og kaniner skal jeg klare, men jeg er ingen ko – og langt mindre vegetarianer, så engen og mælkebøtterne lader jeg ligge. Med hensyn til naboens kærlighedshungrende kat er dagene talte. Gør jeg alvor af mine løsslupne udtalelser, risikerer jeg at få Noah og dyrenes beskyttelse på nakken – men det skal jeg nok tackle,« skriver Anders Grønneberg i en klumme i Dagbladet.no.

Som dansker undrer du dig nok over den mærkværdige kombination af katte, kaniner og mælkebøtter, men det er en reference til den norske sang ’Katt og kaniner’ af den norske folkesanger Lillebjørn Nilsen.

Portugal og Salvador Sobral vandt en stensikker sejr med samlet 758 point, og sangen var både seernes og juryens favorit.

Sejren var Portugals første nogensinde i Eurovision Song Contest, der blev afviklet første gang i 1956.

Triumfen betyder, at portugiserne skal afholde næste års Eurovision Song Contest. Hvilken by, der får æren af at byde velkommen til hele Europa næste år, er endnu ikke besluttet. Men er godt bud er hovedstaden Lissabon.