Touperet 1960'er hår og stramme snit med geometrisk print, som hos Louis Vuitton (foto), er et par af de utallige 'swinging sixties' referencer, som foråret 2013 byder på.
Touperet 1960'er hår og stramme snit med geometrisk print, som hos Louis Vuitton (foto), er et par af de utallige 'swinging sixties' referencer, som foråret 2013 byder på. Foto: MARTIN BUREAU
Året nærmer sig sin afslutning.

Og inden der går jule-forstoppelse, vintertungsind og nostalgi over de sidste smuler af 2012, iler vi til undsætning med et fremadskuende pust.

Syv dugfriske tendenser, som 2013 bringer med sig.

Et lykkebringende, fredfyldt og kærligt nytår til alle!

KLIK FOR AT GØRE BILLEDERNE STØRRE

ORIENT-EKSPRESSEN

Kimonoer, orientalske print og japanske 'geta-sandaler' - moden favner østens kulturrigdom i alle dens afskygninger i 2013. Set hos bl.a Prada, Pucci og Etro.


Pradas version af japanernes 'geta' og 'zori'-sandaler, som bl.a bedårende geishaer trisser rundt i (tilsat japanske tåsokker - 'tabi', naturligvis).


Silkejumpsuits med orientalsk print og smukke kimonoer er lidt af det lækre, som Emilio Pucci frister med til foråret.

GEOMETRI-TIME


Striber, tern og prikker er allestedsnærværende i 2013. Marc Jacobs er bannerførerende for den geometriske tendens, og er stærkt inspireret af 'the swinginging sixties' og Warhols 'Factory' muse, Edie Sedgwick (foto).


Kvadratisk, praktisk, gut....Marc Jacobs 1960'er inspireret fuldtræffer for Louis Vuitton.


I Marc Jacobs - Marc by Marc Jacobs - kollektion spiller striberne hovedrollen tilsat 1960'er-silhuetter, hår og makeup.


Tommy Hilfigers bud på tendensen.


Striber er også 'hot stuff' hos Michael Kors.

FLOWER POWER


Det blomstrer trindt om land på tøj, tasker og briller, når foråret nærmer sig. Her refereres der dog ikke til 1970'ernes sjuskede, batik-tryk version af begrebet 'flower power', men blomsterprint på stramme snit, som hos Moschino


En 1960'er-yndighed fra Moschino, der ligner ungpige-kammerets Christel illustrationer på en studs.


Et par optimistiske briller fra Prada...

HEAVY METALTræk i metaller i alle regnbuens farver til foråret, som David og Victorias fotogene afkom - Romeo - gør det for Burberry (foto).


Hos Dior tager metallerne sig ud i en delikat og sheer udgave.


'Vi elsker uniformer'...især når de skinner og er i Burberrys trenchcoat-snit.


Bomberjakken er tilbage til foråret. Her er klassikeren i en metallisk version fra Jean Paul Gaultier.

SWINGING SIXTIESMad Men æraen er alle vegne til foråret - Louis Vuitton, Marc by Marc Jacobs, Moschino, Gucci, Michael Kors, Tom Ford, Tata Naka m.fl. - byder alle på en homage til det 'svingende' årti med grafiske print, Pop Art, Mary Janes, mini-skørter osv.

Moschinos bud på 'the swinging sixties'.

Stram flower power hos Gucci.

Designeren Tata Naka havde skabt et helt garden-party univers ved sit S/S 2013 show.

SMELLS LIKE...

Grunge, Doctor Martens, Nirvana, skovmandstern, weltschmerz og alt det andet fra Seattle...1990'erne er tilbage.

Dries van Notens bud på forårets mode inkluderer ternede skjorter, løse cardigans, afbleget hår med udvoksninger, og alt det der ellers hører sig til fra 'anti-fashion' årtiet.

Hos Dsquared trækker de på den pyntesyge og æggende a la George Michaels 'Freedom' video del af 1990'erne.

DET HVIDE SNIT

Står det til Alexander Wang, Victoria Beckham (foto), Prabal Gurung m.fl skal vi træde ind i fremtiden iført et blankt kanvas. Hvid er den nye sort.

Alexander Wangs bud på det hvide snit.

Hos Chloé rammer de flere trends i én style. Her både bermudashorts (sommerens sællert) volanter (de er alle vegne) og hvidt.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.