I denne uge får du opskrift fra Julie på 29 år, der inviterer inden for i sit køkken og laver søndagsmiddagen speltotto med blomkål og sprødstegt sandart med bacondrys.

Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Julie på 29 år, som blogger på juliekarla.dk, som inviterer inden for i sit køkken og laver søndagsmiddagen speltotto med blomkål og sprødstegt sandart med bacondrys.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Opret dig som abonnement på BT PLUS og få hele opskriften samt de andre i serien. Husk at 1. måneds abonnement er helt gratis.


Som abonnent får du hver uge adgang til ugens 'Min bedste opskrift', over 1.800 guider om sundhed, motion, privatøkonomi, rejser mv. og en lang række reportager og artikler fra avisen BT. Hver uge deler helt almindelige danskere deres yndlingsopskrifter med BT.

I denne uge får du opskrift fra Julie på 29 år, som blogger på juliekarla.dk, som inviterer inden for i sit køkken og laver søndagsmiddagen speltotto med blomkål og sprødstegt sandart med bacondrys.

Har du en særlig opskrift, som du vil dele? Og har du lyst til at invitere BTs læsere med ind i dit køkken og vise, hvordan du gør? Tøv ikke. Send din opskrift og et par ord om dig selv til opskrift@bt.dk.

Hvem er du?
Jeg hedder Julie, 29 år og blogger på juliekarla.dk. Jeg har blogget om mad i snart tre år. Jeg har altid gået op i at lave mad, og jeg har altid taget mange billeder af min mad, og så kom det egentlig meget naturligt til mig at lave en blog, hvor jeg kunne dele det hele.

Hvor tit laver du mad?
Jeg laver mad hver dag. Jeg elsker at være i mit køkken, og jeg elsker at lave sund hverdagsmad. I weekednerne bruger jeg også meget af min tid på at lave mad og tage billeder af det til bloggen.

Hvem har lært sig at lave mad?
Det tror jeg, min mor har. Men jeg begyndte faktisk af mig selv, da jeg var helt lille. Min familie har altid lavet rigtig meget mad, og ligesom nogen godt kan lide at tegne, blev det min hobby at lave mad. Madglæden har jeg helt klart med hjemmefra, og jeg har altid lavet meget mad, mens jeg boede hos mine forældre. Siden har det bare grebet om sig.

Hvad skulle dit sidste måltid være?
Den er svær! Må man godt sige god kaffe? Det er sådan noget, jeg ikke kan undvære. Jeg hader dårlig kaffe, men elsker god kaffe.

Hvorfor har du valgt at lave speltotto med sandart?
Fordi det er en sundere udgave af risotto, som er super nem at lave og nem at snige en masse grøntsager ind i. Jeg har valgt fisk, men man kan bruge alt muligt til, så det er kun fantasien, der sætter grænser.

Julie Karla Jersin.
Julie Karla Jersin. Foto: Claus Bech
Vis mere


OPSKRIFT: Speltotto med blomkål og sprødstegt sandart med bacondrys


Foto: Claus Bech
Vis mere

  • Hak løg og hvidløg fint og steg det i smøret på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side til senere.
  • Kog perlespelten i rigeligt vand, indtil de er møre. Stil til side.

Foto: Claus Bech
Vis mere

  • Steg baconen sprødt og læg det på fedtsugende køkkenrulle. Blend det derefter til bacondrys i en blender, mini hakker eller foodprocessor. Stil til side.
  • Kog blomkålsbuketterne i vand med en enkelt økologisk grøntsagsbouillonterning, indtil de er møre og hæld vandet fra. MEN husk at gemme ca. 1 1/2 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
  • Kom de kogte blomkålsbuketter i en foodprocessor eller blender sammen med grøntsagsbouillon, fløde, finthakket timian, de stegte bløde løg og hvidløg. Blend indtil man har en fin, cremet sauce. Smag til med salt og peber

Foto: Claus Bech
Vis mere

  • Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden og hold den varm.
  • Bland perlespelten i sammen med revet mozzarella. Varm speltottoen igennem, indtil osten er smeltet.

Foto: Claus Bech
Vis mere

  • Tilbered nu fisken. Skær et par små snit på skindsiden af hver sandart. Varm panden op med rigeligt smør og olivenolie og steg sandarten først på skindsiden i få minutter. Tryk den evt. lidt ned med en spatel for at undgå, at den bukker.
  • Når man kan se, at fisken er ved at være færdig, vendes den om i et minuts tid og tages derefter af varmen.
  • Servér speltottoen med et stykke sprødstegt sandart og drys med bacon, fint revet citronskal og ekstra frisk timian.
  • Afslut med frisk kværnet peber og dryp af en god olivenolie.

Foto: Claus Bech
Vis mere