Den konservative leder Søren Papes Poulsens kæreste Josue Medina Vásquez er i dyb sorg, efter han har mistet sin gode ven, som var på natklubben Pulse, da en formodet terrorist skød 49 gæster på klubben søndag aften.

»Det er officielt, og jeg kan ikke tro det!«

Sådan starter Søren Papes kæreste Josue en Facebook-opdatering, da han har fundet ud af, at han har mistet sin gode ven 33-årige Martin Benitez Torres, som han har arbejdet sammen med i mere end otte år i et firma, de begge har været ansat i inden for turismeindustrien.

Han er dermed en af de 49 gæster, der søndag mistede livet på natklubben Pulse i Orlando, hvor den formodede gerningsmand Omar Mateen begik en handling, der mere og mere tegner til at have et terrormotiv. Han har ifølge sin far tidligere talt negativt om homoseksuelle og har erklæret troskab mod Islamisk Stat.

Klubben Pulse var en klub for homoseksuelle.

Det ramte Josue Medina Vásquez som et lyn, da han fik nys om, at det måske var hans ven, der havde mistet livet i det grusomme ansalg.

»Jeg er knust, det har jeg virkelig brug for at sige,« siger Josue Medina Vásquez til BT.

»Det var meget trist og chokerende for mig. Jeg hørte godt, at han var der, og at han og hans kæreste var en af de savnede efter angrebet. Og jeg havde et håb om, at nogen ville finde ham i live. Vi ledte alle sammen efter ham ved at poste opslag om ham på Facebook i går aftes,« fortæller han.

Den afdøde Martin Benitez Torres, som havde puertoricansk baggrund, var på klubben med sin kæreste, som også blev skudt. Kæresten overlevede dog, og efter han blev udskrevet fra hospitalet begyndte han at lede efter sin partner. På det tidspunkt havde flere i vennekredsen allerede fået at vide, at den 33-årige puertoricaner var død, men kæresten var ikke underrettet endnu.

»Tre af mine venner fortalte mig det forfærdelige, at han var fundet død blandt ofrene i det her forfærdelige terrorangreb. Så begyndte jeg at græde og fik så mange beskeder fra mine tidligere kolleger, der bekræftede hans død og sendte mig kondolencer.«

 

Men de kunne ikke skrive noget på Facebook, da den 33-åriges kæreste stadig ledte efter sin elskede.

»Derfor kunne vi ikke skrive noget på Facebook før sent i går aftes, for det første han gjorde var at lede efter Martin. Nu ved han det,« siger Josue til BT.

Josue beskriver sin ven som et fantastisk menneske.

»Han var altid venlig og med et kæmpe smil på læben, en god ven, ansvarlig og i det hele taget en god ven. Han vil altid blive husket i vores sind og hjerter af alle, der mødte ham.«

Josue slutter med den hjerteskærende besked.

»Der burde være mindre had og mere kærlighed i verden.«