Øjenvidner anklager politiet for bevidst at køre ind i en mand. Politiet kalder episoden for en banal sag med en beruser. Se videoen og døm selv.

Et par betjente i København har muligvis lidt røde ører, efter at de ved 13.30-tiden i går ’kom til’ at køre ind i en mand på Borbjergvej i Sydhavnen.

- En afrikansk mand henvendte sig til patruljevognen for at få hjælp. Jeg ved ikke, hvad han ville, men han viste dem sit opholdstilladelses-kort, fortæller øjenvidnet Frank Jensen, der filmede episoden fra sin lejlighed.

- De sagde, at han skulle gå hjem at sove… Jeg ved ikke hvorfor, for han virkede ikke påvirket, og han var i pænt tøj, men han insisterede.

- Til sidst gad de ikke høre på ham længere. De satte sig ind i bilen. Han gik hen til fordøren, og så bakkede de lige ind i ham så hans ben røg ind under bilen og han smadrede hovedet ned i asfalten, fortæller en rystet Frank Jensen.

Som videoen viser, haster betjentene ud af bilen og arbejder febrilsk på at få mandens ben fri af undervognen. Siden forsøger både de og ambulance-personale forgæves at få liv i den bevidstløse mand, før de endelig lægger ham op på en båre og kører ham væk.

Alt i mens er vrede øjenvidner kommet til og skælder ud på de to betjente.

Københavns Politi har dog en noget anden udlægning af hændelsen.

- Det var en beruser, der faldt ind i bilen, da den kørte og derfor røg ned og fik benene ind under bilen, siger vagtchef Michael Poulsen til bt.dk.

- Betjentene tilkaldte en ambulance for en sikkerheds skyld. Ambulancefolkene vurderede dog, at der ikke var sket ham noget. At han dels var en ret dygtig skuespiller, dels at han var meget fuld. Så til sidst valgte de at køre ham til afrusning, forklarer han.

Videoen viser ganske rigtigt en lidt besynderlig opførsel af redderne. I stedet for straks at lægge manden op på en båre, som man ville, hvis man mente, at han havde skader på ben eller hoved, forsøger de at ruske i manden og at få ham op at stå. Det vil dog ikke lykkes.

Omfanget af mandens skader er endnu ukendt.