Eid-fest ved Tivoli i Odense kunne være endt i tragedie

Skyderiet i Vollsmose sent mandag nat kunne meget vel have have krævet mange flere ofre end de to, der endte på hospitalet.

Det skete nemlig tæt på det tivoli på Vollsmose Torv, som var opstillet i forbindelse med fejringen af afslutningen på Ramadanen, Eid-festen.

Her blev en 26-årig mand skudt i det ene ben og stukket med kniv i det andet, og en 24-årig mand blev kørt ned af en bil på flugt.

Trods det sene tidspunkt kort før midnat, var der ifølge fyens.dk mange børn i forlystelserne, mens kuglerne fløj fra forskellige retninger kun halvtreds meter fra dem.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ:

Fyens.dk citerer et anonymt øjenvidne, som har set børn sidde fast i forlystelserne, mens personalet sprang i skjul for kuglerne.

- Tivoliets personale flygtede, så børnene sad fast i forlystelserne, og vi forældre kunne ikke få dem ned. Der var også nogle, der begyndte at løbe og glemte deres børn, fortæller vidnet til avisen. 

Hun ønsker ikke at stå frem med navn, fordi hun er bange for repressalier fra gerningsmændene.

BT har været i kontakt med Mie's Tivoli, hvor en repræsentant hverken kan af- eller bekræfte, at børnene blev efterladt i forlystelserne.

- Det tror jeg ikke.. ikke mig bekendt. Jeg har i hvert fald ikke hørt om det, siger repræsentanten Mie fra Mie's Tivoli, der ikke ønsker sit navn i avisen.

En ansat fra tivoliet afviser overfor Fyens.dk, at personalet lod børnene sidde i forlystelserne, mens de selv flygtede.

Efterforskningsleder ved Fyns Politi, Jack Liedecke, bekræfter, at skyderiet skete meget tæt på tivoliet, men han ved ikke, om der har været børn på stedet på det pågældende tidspunkt.

VED DU NOGET ELLER HAR DU BILLEDER - TIP BT HER ELLER SKRIV TIL 1929@BT.DK

Ifølge politiet var det to grupper indvandrer, der røg i totterne på hinanden, men Jack Liedecke vil ikke bruge ordet 'bander' om grupperne.

- Det er kredse af unge indvandrere. Nærmere kan jeg ikke komme det på nuværende tidspunkt, siger han.

Fra flere sider har det været nævnt, at nogle af de unge havde rocker-relationer, eller at det var rockere, der startede skyderiet, men det har ifølge Fyns Politi ikke noget på sig.

- Der er ikke noget, der på nuværende tidspunkt tyder på, at konflikten er rocker-relateret, siger Jack Liedecke til bt.dk.

LÆS OGSÅ:

LÆS OGSÅ: