Offentligheden skal have indblik i en del af den store spionskandale, der ellers hidtil har været totalt mørkelagt.

Landsretten har besluttet, at dørene alligevel ikke skal være totalt lukkede, når en 62-årig tidligere PET-mand skal på anklagebænken i Københavns Byret torsdag.

Det fremgår af en kendelse, som B.T. har fået aktindsigt i ved Østre Landsret.

Sagen har en »betydelig offentlig interesse«, står der i kendelsen.

I midten af januar besluttede Københavns Byret, at dørene skulle lukkes under hele sagen fra start til slut, fordi sagen handler om videregivelse af klassificerede oplysninger.

Men Berlingske og DR kærede afgørelsen til landsretten, som altså nu ændrer byrettens kendelse.

For det første skal retsmødet begynde med fuldt åbne døre, hvor sigtelserne mod den tidligere PET-mand læses op, fastslår landsretten.

Derudover skal dørene kun lukkes, når der er oplysninger, der vedrører efterretningstjenestens arbejdsopgaver og arbejdsmetoder, ... (anonymiseret i kendelsen, red.) og klassificerede oplysninger. Det kan for eksempel være under afhøringen af den sigtede.

Landsretten mener, at retsmødet skal tilrettelægges på en måde, så de tavshedsbelagte temaer samles, og at dørene ellers kan være åbne.

Den 62-årige tidligere PET-mand er sigtet for at have lækket oplysninger til journalister.

Ifølge flere medier skal han have viderebragt oplysninger om Ahmed Samsam, der påstår at have været agent for efterretningstjenesterne.

Ifølge DR skal den tidligere PET-mand have været indigneret over behandlingen af Samsam, og han forventes at tilstå i retten.

Højst opsigtsvækkende har Ahmed Samsam udpeget den sigtede som sin PET-kontaktperson i et interview med DR.

B.T. har i løbet af onsdag forsøgt at få en kommentar fra PET, Østjyllands Politi og Anklagemyndigheden til kendelsen fra landsretten, herunder om sagen fortsat skal køre i byretten torsdag.