Bagmandspolitiet skal fordele svindelsager til politikredse rundt om i landet.

Politiet har indtil videre fået 20 anmeldelser om svindel med hjælpepakker til erhvervslivet i forbindelse med coronakrisen. Langt de fleste sager drejer sig om mulig svindel med ordningen for lønkompensation.

Det oplyser Bagmandspolitiet torsdag i en pressemeddelelse.

Samtidig har bankerne trykket på alarmknapperne og har sendt 133 indberetninger til Hvidvasksekretariatet om mistænkelige transaktioner forbundet med hjælpepakkerne.

Har du kendskab til en af sagerne? Så hører B.T. gerne fra dig. Skriv til os på 1929@bt.dk eller på Facebook.

Disse sager undersøges nærmere af Bagmandspolitiet og Erhvervsstyrelsen. Og det er muligt, at en del af dem ligeledes fører til politianmeldelser til Bagmandspolitiet.

I de 20 anmeldelser er beløbet samlet oppe på syv millioner kroner, fremgår det af pressemeddelelsen.

Heri siger chefpolitiinspektør Thomas Anderskov Riis, at der er et solidt og tæt samarbejde mellem myndighederne. Han roser også bankerne.

»De danske pengeinstitutter gør et kæmpe stykke arbejde og indberettter værdifulde oplysninger, der bliver helt centrale for myndighedernes arbejde,« siger han.

Rundtomkring i politikredsene kan de lokale efterforskere se frem til en del ekstra arbejde. Bagmandspolitiets rolle består i at foretage den indledende vurdering. Derefter fordeles sagerne til det lokale politi.

Bagmandspolitiet forventer tilsyneladende en stigning i antallet af sager. Fremover vil man hver uge offentliggøre antallet af anmeldelser og underretninger.

/ritzau/