Politiets efterretningstjeneste (PET) bekræfter, at den 28-årige somalier, der ville dræbe Kurt Westergaard, har forbindelser til Al-Qaeda.

- Drabsforsøget på tegneren Kurt Westergaard er efter PET’s opfattelse terrorrelateret, skriver PET i en pressemeddelse.

-  Den anholdte har ifølge PET’s oplysninger tætte forbindelser til den somaliske terrororganisation al-Shabaab samt al-Qaeda ledere i Østafrika, ligesom han mistænkes for under ophold i Østafrika at have været involveret i terrorrelaterede aktiviteter.

- Den anholdte har ligeledes været en del af et terrorrelateret netværk med tilknytning til Danmark, som gennem længere tid har været genstand for PET’s efterforskning, uden at dette dog har sammenhæng med tegneren Kurt Westergaard, lyder det i pressemeddelelsen.

Den 28-årige lykkedes med at trænge ind i Kurt Westergaards hjem, hvor tegneren måtte flygte ud i sit sikkerhedsrum. Da politiet ankom gik han til angreb, hvilket politiet besvarede ved at åbne ild.

- PET ser med stor alvor på denne sag, som endnu engang bekræfter den terrortrussel, som er rettet mod Danmark og mod tegneren Kurt Westergaard i særdeleshed. De sikkerhedsforanstaltninger, som har været indført for at beskytte Kurt Westergaard, har vist sig effektive, og det har på denne baggrund været muligt at afværge overfaldet på Kurt Westergaard. Den konkrete sag understreger vigtigheden af, at PET’s løbende overvågning og efterforskning rettet mod terrorrelaterede netværk suppleres af effektive sikkerhedsforanstaltninger i forhold til mulige terrormål, siger PET-chef Jacob Scharf.

VED DU NOGET?? TIP B.T. HER

Få BREAKING NEWS på mobilen - tilmeld dig her