Et forbud mod plastikposer? Kevin Magnussen er for!

Danskeren leverede i Singapores midnats-grandprix en superpræstation og var på vej til at indkassere Haas-teamets første VM-point siden Tysklands Grand Prix i juli. Indtil en plastikpose kom på tværs.

»Der kommer en plastikpose hen over frontvingen, og det ødelægger aerodynamikken fuldstændigt,« fortalte den storskuffede dansker efter løbet.

»Så begynder jeg at få problemer med dækkene, for de er meget fintfølende.«

Mod slutningen var der safetycar på banen tre gange, og det ødelagde løbet fuldstændigt for Magnussen og hans sårbare dæk.

»Safetycar-perioderne får temperaturen i dækkene til at falde. Efter den første safetycar-periode følte jeg egentlig, at jeg stadig havde ret godt fat i det, men efter anden safetycar var jeg bare færdig.«

Singapores Grand Prix lignede ellers en sjælden succesoplevelse for det kriseramte Haas-team.

»Der var godt gang i bilen. Vi havde farten i forhold til dem, vi kørte om kap med, og det var ikke held, der havde fået mig så langt frem – det var, fordi vi gjorde det godt. Hvis det bare ikke havde været for den skide plastikpose…,« fortalte Magnussen, der længe kæmpede om ottende- og niendepladsen.

»Det havde betydet sindssygt meget for hele teamet at få et par point her. Det er vanvittigt, at vi skal være så uheldige,« konkluderede Magnussen, der blev klassificeret på 17.-pladsen.

Hans teamkammerat Romain Grosjean, der ikke havde været i nærheden af danskeren, inden den famøse plastikpose lagde sig over Magnussens frontvinge, blev nummer 11, men var undervejs involveret i et kontroversielt sammenstød med George Russell (Williams-Mercedes).

Den eneste, der søndag aften var mere skuffet end Kevin Magnussen, var Ferraris Charles Leclerc. Han kontrollerede løbet fra pole position, men da teamledelsen hentede hans teamkammerat Sebastian Vettel i pit først, kunne tyskeren overtage føringen og vinde løbet.

»Det er bare ikke fair,« klagede Lelcerc over pit-radioen, men Ferrari-ledelsen ville ikke lade deres kørere bytte position igen, og Lelcerc måtte nøjes med andenpladsen.