»Jeg kører kun Formel 1 så længe, jeg tror på, jeg kan blive verdensmester.«

Sådan lyder det fra Kevin Magnussen op til Monacos Grand Prix.

Den danske racerkører er en vinder-type – det har han så rigeligt bevist i juniorklasserne på sin vej til Formel 1. Og derfor frustrerer det ham, at kun Mercedes, Ferrari og måske Red Bull kan inde i Formel 1.

Midt i sin femte Formel 1-sæson er den 26-årige dansker derfor begyndt at gøre sig tanker om fremtiden.

»Hvis jeg på et eller andet tidspunkt ikke længere tror på, at jeg får chancen for at vinde VM, vil jeg køre noget andet. På lang sigt kan jeg ikke motivere mig selv til at kæmpe om syvendepladser, ’best-of-the-rest’ og den slags. Det kan jeg kun, så længe jeg tror på det ultimative mål om at blive verdensmester,« siger Kevin Magnussen:

»Hvis jeg ikke længere tror på det, skal jeg et andet sted hen, hvor bilerne er mere lige, konkurrenterne er nogle rigtig gode racerkørere og men kører på nogle fede racerbaner,« fortsætter han.

Da B.T. spørger, om hvor det kunne være, siger han:

»Jeg synes IndyCar på ’road-courses’ (’rigtige’ racerbaner, red.) er rigtig fedt – på en lidt gammeldags måde.«

IndyCar-serien, der næsten udelukkende afvikles i USA, kører på både ’road-courses’ og oval-baner.

»Ovalbaner har jeg endnu ikke prøvet,« siger Magnussen.

IndyCar-seriens mest kendte løb er Indy 500 på oval-banen i Indianapolis. Det kører på søndag, og en af de kørere, der ikke kvalificerede sig til start, er Magnussens tidligere teamkammerat hos McLaren, eksverdensmesteren Fernando Alonso. Også svenske Marcus Ericsson, der debuterede i Formel 1 samtidig med Kevin Magnussen i 2014, kører i dag IndyCar.

»Men der er mange fede serier,« siger Magnussen, og understreger så, at han stadig tror på han kan vinde VM i Formel 1.

»Jeg vil helst blive her,« siger han med et smil.

Kevin Magnussens far Jan kørte IndyCar både før og efter sin kortvarige Formel 1-karriere i 1997-98. Da McLaren ikke havde plads til ham i deres Formel 1-team, sendte de ham i 1996 til USA, hvor han kørte en række løb for topteamet Penske.

Efter Formel 1-karrieren kørte Jan Magnussen i 1998 seks IndyCar-løb for Patrick-teamet med en syvendeplads som bedste resultat.

Husk: Du kan følge weekendens kvalifikation og løb live her hos B.T.