Danmark kan ikke længere nå kvartfinalen ved ishockey-VM efter Canadas storsejr over Tyskland.

Danmarks håb om en plads i kvartfinalen ved ishockey-VM er endegyldigt slukket.

Det står klart, efter at Canadas ishockeyherrer lørdag aften hentede en stensikker sejr på 8-1 over Tyskland, da holdene mødtes i Steel Arena i Kosice i Slovakiet.

Med sejren kommer Canada op på 12 point. Det eneste hold, Danmark pointmæssigt kan nå i top-4 i gruppe A, er USA.

Men tidligere lørdag storsejrede USA med 7-1 over Danmark og er derfor bedst indbyrdes.

Canada storsejrede også lørdag. Det gik ud over tyskerne, der var bagud med 0-2 mod de canadiske stjerner efter første periode.

Efter anden periode var føringen udvidet til 4-1, mens afklapsningen blev en realitet i kampens tredje periode.

Danskerne kan altså ikke længere nå at ende blandt de bedste otte nationer ved VM. Men det ændrer ikke det store for danskerne, sagde kaptajn Peter Regin efter nederlaget til USA.

- Vi må være realistiske: Vi har kun været i kvartfinalen to gange, så det er ikke en total katastrofe, at vi ikke kommer det, sagde han.

Danskerne mangler at møde Canada og Slovakiet i gruppe A.