Aalborg måtte se sig besejret i Champions League, da FC Barcelona i Aalborg vandt med 34-30 i gruppespillet.

Aalborg Håndbold måtte igen se sig slået, da det danske mesterhold søndag forsøgte at bide skeer med de helt store.

For en uge siden blev Aalborg løbet over ende i Paris, da Paris Saint-Germain vandt 37-24 i gruppespillet i Champions League.

Søndag mødte Aalborg så hjemme FC Barcelona, og selv om Aalborg tabte igen, så skete det med de hæderlige cifre 30-34.

Dermed var det langt fra ydmygelsen i 2015, da Barcelona senest besøgte Aalborg-holdet og vandt med hele 31-11 i Champions League.

Status efter kampen er, at Aalborg fortsat har hentet otte point og ligger komfortabelt i gruppe A efter sejre over Zagreb, Celje og Flensburg-Handewitt.

Casper U. Mortensen har været ude med en slem meniskskade i det ene knæ siden VM i januar og var ikke med for Barcelona.

Det var til gengæld Lasse Andersson og keeper Kevin Møller, og Lasse Andersson leverede tre mål på fem forsøg i kampen.

Han havde kun ros til overs for Aalborgs spillere efter sejren.

- Det var sjovt at være tilbage i Danmark. Der er altid god stemning, næsten uanset hvor man spiller. Vi spillede mod et godt hold (Aalborg, red.), som er inde i en god stime i Europa.

- De knokler hårdt og har nogle gode individualister. Det blev en hård kamp. Det havde vi også forventet. Vi havde slet ikke forventet, at vi skulle vinde stort her. Vi havde forventet, at det ville blive tæt, siger Lasse Andersson.

Henrik Møllgaard sørgede for 1-0 til Aalborg efter tre minutter, og målmand Kristian Sæverås indkasserede første gang til 1-2 efter seks minutter. Nordmanden var godt spillende i indledningen, hvor Aalborg var foran 7-5 efter et kvarter.

Barcelona arbejdede sig tilbage i kampen og kom foran 13-11, men Sæverås sled i det i målet, og Tobias Ellebæk reducerede til 12-13. I sidste minut fandt Janus Smarason smart Buster Juul, som greb bolden i luften fra fløjen og scorede.

Det betød, at Aalborg gik til pause bagud 14-15 efter en godkendt første halvleg, og hjemmeholdet holdt sig godt inde i opgøret i anden halvlegs indledning med 16-16.

Bagud 17-20 var Aalborg i overtal og hentede et mål ind til 19-21, men med to scoringer lignede det, at gæsterne begyndte at stikke af foran med fire mål.

Aalborg holdt dog fast og reducerede til 24-25 halvvejs inde i anden halvleg, men med fem minutter igen var Barcelona foran med tre mål igen.

DM-guldvinderne reducerede til 28-31 med tre minutter igen, og Aalborg undgik, at det hele pludselig smuldrede, og holdt sig hele tiden nogenlunde inde i opgøret, selv om der ikke var tvivl om resultatet i slutfasen.