Siden Michael Schumacher for snart tre år siden på tragisk vis forulykkede på en skiferie, har det været småt med opdateringer om den tidligere racerkørers tilstand.

Men nu er der sjældent nyt, der giver anledning til forsigtig optimisme. I et interview til britiske BBC giver den tidligere Formel 1-boss Ross Brawn udtryk for, at der stadig er håb for den syvdobbelte verdensmester, der i dag opholder sig i familiens hus i Schweiz, hvor han er under døgnovervågning.

»Der er opmuntrende tegn, og vi beder alle hver dag for, at vi ser flere af dem. Men det er svært for mig at sige så meget, da jeg respekterer familiens privatliv,« siger Ross Brawn, der var chef for Michael Schumacher, da tyskeren vandt sine syv verdensmesterskaber i Benneton- og Ferrari-raceren.

Ross Bran og MIchael Schumacher fejrer endnu en sejr hos Ferrari i 2006. Det år blev tyskeren dog kun nummer to i kampen om VM-titlen.
Ross Bran og MIchael Schumacher fejrer endnu en sejr hos Ferrari i 2006. Det år blev tyskeren dog kun nummer to i kampen om VM-titlen. Foto: CHRISTIAN CHARISIUS
Vis mere

Det var den 29. december 2013, at Michael Schumacher styrtede på ski og slog hovedet mod en sten. Herefter lå han i kunstigt koma i lige over fem måneder, inden han blev vækket og siden udskrevet fra hospitalet.

Siden har Schumachers familie og repræsentanter gjort meget ud af at lukke ned for oplysninger om Schumachers tilstand, hvorfor der i løbet af årene er opstået mystik om den i dag 47-årige tyskers virkelige tilstand. Sidste jul skrev magasinet Bunte, at Michael Schumacher nu kunne gå, men det blev siden prompte afvist af Schumachers talskvinde Sabine Kehm.

Den sag har siden udviklet sig til en decideret retssag, hvor den tidligere racerkørers bagland tvunget af omstændighederne måtte komme med en sjælden indrømmelse.

«Han kan ikke gå,« sagde Michael Schumachers advokat, Felix Damm, i september ved landsretten i Hamburg.

Det var første gang, at der kom en faktuel oplysning om Michael Schumachers tilstand fra familien selv.

TIdligere i år havde Sabine Kehm ved en offentlig fremtræden sagt således: »Det er sørgeligt, at han ikke kan være med os i dag, og der ingen, som hellere havde villet det mere end ham. Vi kan ikke skrue tiden tilbage. Vi må acceptere det, der er sket og håbe på, at han med vores fulde støtte kan komme tilbage en skønne dag,« sagde Sabine Kehm.

Det er her ved Geneve-søen, at Michael Schumacher i dag bor.
Det er her ved Geneve-søen, at Michael Schumacher i dag bor. Foto: LAURENT GILLIERON
Vis mere

Derfor er Ross Brawn også sparsom med oplysningerne i det nye interview med BBC.

»Alt jeg kan sige er, at der er en masse spekulation om Michaels tilstand,« siger Ross Brawn:

»Det meste er forkert, og vi håber og beder hver dag for, at vi fortsætter med at kunne se noget forbedring og at vi en dag kan se Michael komme ud og være helbredt fra sine forfærdelige skader,« lyder det fra Ross Brawn, der i øvrigt ser ud til at være på vej tilbage i Formel 1-sporten.