2024 er knap begyndt, før de store nyheder begynder at pible frem.

Verdens næststørste producent af smartphones, sydkoreanske Samsung, har mandag morgen udsendt en pressemeddelelse med en invitation.

'Galaxy Unpacked 2024: en ny æra af mobil AI begynder', lyder det i overskriften, der med 'Galaxy'-navnet hentyder til deres topserie af smartphones, Samsung Galaxy-serien.

Her lover Samsung, at en 'revolutonerende mobiloplevelse er på trapperne'.

Og der er ingen tvivl om, hvad Samsung vil præsentere som deres store nyhed:

Kunstig intelligens.

Ligesom alle de andre store techselskaber, som Apple, Microsoft, Google og flere angiveligt arbejder på, så har Samsung også tænkt sig at proppe kunstig intelligens-funktioner ind i deres smartphones i 2024.

I en teaser-video på Youtube skriver firmaet, at 'Galaxy AI er på vej'.

Hvad det præcist dækker over, bliver nok først afsløret til arrangementet 17. januar, der foregår i San José nær San Francisco i USA og kan følges online.

Men udover det har der allerede været flere læk om de kommende topmodeller fra Samsung.

Sådan så Samsungs Galaxy-serie ud i 2023. Om få dage er der nye boller på suppen.
Sådan så Samsungs Galaxy-serie ud i 2023. Om få dage er der nye boller på suppen. Foto: Lee Jin-Man/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

De kommer efter planen til at hedde S24, efter S23-serien blev lanceret sidste år og i øvrigt høstede mange roser og blev kaldt en af de absolut bedste Android-telefoner på markedet mange steder.

Serien kommer, skal man tro rygterne, til at bestå af tre telefoner: Galaxy S24, Galaxy S24+ og Galaxy S24 Ultra, hvor Ultra er topmodellen med det bedste kamera og den nyeste teknologi.

Designmæssigt ligner de tre nye telefoner ifølge lækagerne på internettet i relativt høj grad S23 med små justeringer hist og her i blandt andet farver og materialer. Blandt andet skulle Ultra-modellen byde på en konstruktion i titanium, som Apple først viste med deres iPhone 15 Pro Max i 2023.

Med en lancering i januar lægger Samsung sig markant tidligere på året end konkurrenterne hos blandt andre Apple og Google, der vanligt først præsenterer nye modeller i efteråret.