Det danske U21-landshold tæskede onsdag Estland med 8-0 i en kvalifikationskamp til EM i Tjekkiet 2015.

Med til historien hører, at Estland allerede efter et kvarter havde fået udvist to mand, og at Danmark var blevet tildelt to straffespark, som Bayern München-spilleren Pierre Emile Højbjerg omsatte til mål. Det andet dog først efter, at målmanden havde pareret hans første afslutning.

Det danske landshold førte inden kampen gruppen med et point mere end Rusland og fortsætter altså kursen mod EM efter storsejren over Estland, der nemt kunne være blevet endnu større. I Farum Park blev de stakkels gæster bombet tilbage, og kampen sluttede med en skudstatistik, der hed 35-1 i dansk favør.

- Man kan diskutere reglen (om at en spiller både kan udvises og begå straffe, red.), men jeg tror, dommeren gør det rigtige. Man kan så sige, at det ødelægger kampen for tilskuerne, for det har nok ikke været det sjoveste at se på, sagde Jannik Vestergaard efter kampen til TV3Sport.

- Som forsvarer har man ikke så meget at lave, men det er vigtigt, at man holder sig klar i hovedet og ikke kommer for langt frem. Jeg vil da foretrække nogle lidt tættere kampe, men 8-0 er også okay, sagde Vestergaard med et smil.

Danmark har to kampe tilbage og går direkte videre, hvis de fastholder førstepladsen, mens andenpladsen giver adgang til playoff.

Udover de to mål af Pierre Emile Højbjerg blev Danmarks mål sat ind af Fulhams Lasse Vigen Christensen, der også blev dobbelt målscorer, samt Nicolai Thomsen, Andreas Cornelius og Youssuf Poulsen.