Arsenal og Chelsea hentede begge favoritsejre og holder sig til i kampen i top-fire i Premier League.

London. Mesut Özil helflugtede Arsenal til fuldt pointudbytte, da London-mandskabet lørdag besejrede Newcastle med 1-0 i Premier League.

Den tyske tekniker blev matchvinder med sit mål efter 23 minutter, hvor Arsenal ellers havde haft problemer med at gennembryde Newcastles massive forsvarsmur.

Men da en nedfaldsbold dalede ned fra himlen efter en uskarp clearing, klaskede Özil til den fra kanten af feltet, så den dundrede i nettet uden chance for gæsternes velspillende målmand, Rob Elliot.

Den flotte scoring satte Arsenal på kurs mod den første sejr i fire ligakampe, og den sender holdet op på en øjeblikkelig fjerdeplads efter Chelsea, som med Andreas Christensen i bagkæden vandt 1-0 hjemme over Southampton.

Arsenal dominerede stort på Emirates Stadium, og det var tydeligt at se, hvorfor Newcastle ikke havde vundet i de seneste otte ligakampe. Arsenal havde flere store chancer til at udbygge føringen.

Passivt forsvarsspil af Arsenal efter 57 minutter var dog ved at koste dyrt, og Petr Cech måtte ned i en god redning på skud fra Jacob Murphy.

Ti minutter før tid sneg et afrettet skud sig lige forbi mål, og Newcastle pressede pludselig på. Rafael Benitez' mandskab manglede dog også her den sidste kvalitet for at afbøde faldet mod bunden af rækken.

Med sejren har Arsenal 33 point, mens Chelsea på tredjepladsen har 38 point. Det er samme antal som Manchester United, der spiller søndag. Det samme gør Liverpool.

Senere lørdag tager topholdet Manchester City i mod Tottenham.

Længere nede i rækken hentede Huddersfield med Jonas Lössl på mål og Mathias Zanka Jørgensen i forsvaret en vigtig sejr på 4-1 ude over Watford.

Gæsterne kom foran 2-0 i første halvleg, hvor værternes Troy Deeney oveni fik rødt kort. Efter pausen blev også Huddersfield reduceret til ti mand.

Med sejren har Huddersfield samlet 21 point i 18 kampe og ligger lunt midt i rækken.