FC København er nu blevet enige med svenske Djurgårdens IF, der har købt forsvarsspilleren Erik Johansson.

Det skriver FCK på klubbens hjemmeside. Og som det tidligere har været fremme, er det af personlige årsager, at 29-årige Erik Johansson har valgt at skifte væk fra den danske hovedstadsklub.

»Det er en meget speciel situation, hvor Erik er kommet til et punkt, hvor han ikke føler, at han af familiære årsager kan blive i København, men er nødsaget til at vende tilbage til Sverige. Der skal ikke være tvivl om, at vi er ærgerlige over, at det er endt sådan, men det er mennesker, vi arbejder med, og derfor må vi acceptere, når den slags sker i livet. Erik har haft et stærkt ønske om det her og har selv accepteret de personlige økonomiske betingelser, der følger, når man køber sig ud af en kontrakt,« siger manager Ståle Solbakken til FC Københavns hjemmeside.

Erik Johansson har været en vigtig profil på Ståle Solbakkens hold. Her i aktion mod Leicester i Champions League.
Erik Johansson har været en vigtig profil på Ståle Solbakkens hold. Her i aktion mod Leicester i Champions League. Foto: Andrew Couldridge
Vis mere

FC København måtte undvære Erik Johansson i store dele af sidste sæson, da svenskeren blev korsbåndsskadet i august 2017.

Han gjorde comeback i slutningen af forårssæsonen til stor glæde for FC Københavns fans, men glæden blev dog kortvarig, for efter FC Københavns kamp om fjerdepladsen mod AGF, meddelte Ståle Solbakken, at der snart ville komme kedeligt nyt.

Erik Johansson fik en alvorlig korsbåndsskade under en kamp mod AC Horsens i august 2017. En skade, der holdt svenskeren ude af næsten hele sidste sæson. 
Erik Johansson fik en alvorlig korsbåndsskade under en kamp mod AC Horsens i august 2017. En skade, der holdt svenskeren ude af næsten hele sidste sæson.  Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Og den nyhed var altså, at Erik Johansson, der ellers forlængede sin kontrakt med FC København i marts sidste år, havde ytret, at han ville hjem til Sverige.

»Jeg skylder FCK en meget stor tak for at have hjulpet min familie og jeg ud af den her situation. Jeg er ked af, at jeg forlader FCK på den her måde, men for mig var der ikke nogen anden udvej. Jeg har et meget stærkt behov for at kunne være hos min familie, og det kunne kun lade sig gøre ved at flytte til Stockholm. Jeg er også glad for, at Djurgårdens IF også har bidraget til den her løsning,« siger Erik Johansson selv til FC Københavns hjemmeside.