Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

TV 2 Charlies populære krimiserie 'Sommerdahl' fortsætter i 2023.

Serien, der har Peter Mygind i hovedrollen som chefefterforsker Dan Sommerdahl, har nu i tre sæsoner været TV 2 Charlies store drama-hit, og det fejrer man søndag aften med lanceringen af en kommende fjerde sæson.

»Jeg er så stolt og taknemmelig over, at 'Sommerdahl'-rejsen fortsætter. Man giver alt, hvad man har til projektet sammen med en masse dygtige mennesker: skuespillerne, instruktøren, fotograferne, runnere mm. Jeg er dybt lykkelig over, at så mange kigger med, og at vi kan få lov til at fortsætte,« lyder det fra Peter Mygind i en pressemeddelelse.

Den 58-årige skuespiller fortæller videre, at han har fået mange kærlige kommentarer fra seerne på den netop afsluttede sæson.

Peter Mygind som Dan Sommerdahl i TV2 Charlie-serien 'Sommerdahl'.
Peter Mygind som Dan Sommerdahl i TV2 Charlie-serien 'Sommerdahl'.
Vis mere

»Særligt da Dan blev skudt, skrev folk til mig, at de var i chok, og spurgte om jeg var okay. Jeg er virkelig taknemmelig over alle de positive reaktioner, jeg får. Det vidner om, at serien har gravet sig ind i hjertet på dem, der ser med.«

Han tilføjer:

»Man har sagt 'Det må ikke stoppe nu' og spurgt, om der kom en ny sæson. Det har været svært ikke at måtte afsløre noget. Så derfor er det virkelig dejligt at kunne fortælle: 'Ja, der kommer en sæson mere'.«

Trofaste TV 2-seere har ellers tidligere på foråret kunne læse, at en ny aftale mellem producentforeningen og de udøvende kunstnere har fået TV 2 til at sætte alle kommende tv-serier på standby.

Aftalen udspringer kort fortalt af de store forandringer, som streaming indebærer, og de nye øgede udgifter har indtil videre fået TV 2 til at træde på bremsen.

»Særligt de store fiktionsproduktioner bliver ramt af den nye aftale. Eksempelvis vil en produktion, som tidligere kostede op mod én million kroner i vederlag, have en udgift på seks millioner kroner i 2025,« hed det i udtalelsen fra TV 2.

»Indtil vi har det fulde overblik, har vi indført et foreløbigt udviklingsstop på serier, der er omfattet af aftalen,« lød det videre – læs mere om sagen HER.

Men det er altså ikke gået ud over 'Sommerdahl', fortæller TV 2s kommunikationsafdeling til B.T.

Peter Mygind til pressemøde for den nye sæson af 'Sommerdahl'.
Peter Mygind til pressemøde for den nye sæson af 'Sommerdahl'. Foto: Henrik Petit / TV2
Vis mere

Forklaringen lyder, at man allerede inden den aktuelle sag havde besluttet at lave en fjerde sæson – det er bare først nu, at de har meldt det ud offentligt.

De seneste par afsnit af 'Sommerdahl' – ugens afsnit fraregnet – er ifølge analysebureaet Nielsen.com blevet set af lidt over 360.000 danskere.

Da sæson to sluttede i 2021, blev sæsonfinalen ifølge Gallup set af 436.000 danskere, mens afslutningen af sæson ét i 2020 toppede med cirka 468.000.

'Sommerdahl' laves i samarbejde med tyske ZDF og sendes derfor også i en række lande uden for Danmark.