Lyt til artiklen

Mandag aften er der premiere på 'Sporløs', som vender tilbage efter tre års pause.

Denne gang er det Mette Frisk, der overtager rollen som vært på DR1-programmet fra Ditte Haue.

Ditte Haue har dog stadig været inde over opstartsfasen af den nye sæson, fortæller hun til B.T.

Og hun er glad for at kunne give værtstjansen videre til sin mangeårige kollega Mette Frisk.

»'Sporløs' kan man lave i en periode, for det kræver al din opmærksomhed, og så er jeg også glad for at lave nyheder igen. Men 'Sporløs' er et hjertebarn for mig, så jeg var også spændt på, hvem der skulle overtage. Og jeg er så glad for, at det er én, der er så sindssygt dygtig og empatisk en vært som Mette,« fortæller Ditte Haue.

Selv stoppede hun som vært på programmet tilbage i 2019, da hun fik job på TV 2 Nyhederne, og 'Sporløs' blev sat på pause.

Dengang blev det meldt ud, at pausen efter 20 år skyldtes besparelser.

Ditte Haue fortæller dog nu, at den tre år lange pause efter hendes opfattelse skyldtes coronasituationen, der gjorde det umuligt at rejse ud i verden efter forsvundne familiemedlemmer.

Men selvom hun for tre år tilbage rykkede over til konkurrenten på TV 2, så mindes hun tiden på 'Sporløs' med varmt hjerte.

»Det var en helt særlig tid, og på mange måder var det mere end bare et arbejde. Det er vanvittigt givende, men også vanvittigt hårdt at lave, fordi man investerer sig selv så meget,« fortæller den tidligere vært.

Hendes råd til den nye vært Mette Frisk er derfor klart.

»Man skal vide, at man går ind i noget, som ikke bare er fjernsyn, så det skal man være klar til – og det ved jeg, at Mette er,« forsikrer Ditte Haue.

»'Sporløs' har i den grad et liv efter, at programmerne er optaget. Så jeg plejede at sige til de medvirkende, at den virkelige 'Sporløs'-rejse først begynder, når kameraerne slukker, og man skal finde ud af, hvad man skal bruge svarene til.«

I hvert fald »kan du bande på«, at højgravide Ditte Haue sidder klar foran skærmen til premieren i aften klokken 20.

»Hvis jeg kan holde mig vågen – ellers så streamer jeg det!« lyder det med et grin.

»Jeg glæder mig sindssygt meget til at sidde og se det, for jeg ved, hvor stort og hårdt det er følelsesmæssigt og fysisk at lave de programmer. Så nu glæder jeg mig til at nyde rejsen ligesom seerne og se, hvad de har fundet ud af, uden selv at skulle med ud på de her strabadserende ture.«