Sig farvel til Emil Thorup og hej til Christian Degn.

Sidstnævnte skal nemlig være vært, når optagelserne til den nye sæson af 'Nybyggerne' inden længe går i gang.

Det oplyser TV 2 i en pressemeddelelse, hvori det også lyder, at dem der har vænnet sig til at have Christian Degn i værtsstolen i 'Hvem vil være millionær', ikke bliver snydt. Han fortsætter nemlig også på TV 2 Charlie-programmet.

Ikke desto mindre glæder han sig til at styre slagets gang, når fire flittige par i 'Nybyggerne' skal sætte hvert deres hus i stand i Silkeborg.

»Jeg glæder mig helt vildt! Jeg har set boliger i så mange lande i verden, og jo mere jeg rejser, jo mere tydeligt bliver det for mig, hvor seje vi er til at lave hjem med både design, stil og hygge i Danmark. Og i 'Nybyggerne' er vi så heldige, at vi får tilmeldinger fra rigtig mange overseje par,« siger han i pressemeddelelsen og tilføjer:

»Hvert eneste år bliver jeg så imponeret over deltagernes kreativitet og idéer. Så jeg føler mig meget priviligeret over at få lov at følge dem i hele processen.«

Den høje vært kommer selv fra en håndværkerfamilie, men det betyder ikke, at han selv er en gør-det-selv-haj.

Godt nok kan han både spartle, male og hænge billeder op, og han har da med egne ord også et talent for at slå søm skævt i, men nogen ekspert er han ikke.

»Jeg har dog lært, hvornår tingene ser ordentlige ud, så jeg vil helt sikkert også holde øje med, hvordan deltagernes håndværk er, og hvor meget de udvikler sig. Jeg er jo vokset op med, at det er fint nok, hvis det er flot, men hvis det bare er noget 'rallerværk', der falder fra hinanden, så er det jo ligegyldigt,« siger Christian Degn.

Igen i år vil det være indretningsekspert Mette Helena Rasmussen og håndværksekspert Ask Abildgaard, der udgør dommerholdet.

På trods af corona-krisen håber TV 2 at kunne optage 'Nybyggerne' i løbet af sommermånederne.

Og går alt efter planen, vil programmet blive vist på TV 2 og TV 2 Play i efteråret.