Anmeldelse: ’Den utrolige historie om den kæmpestore pære' - 5 ud af 6 stjerner

Jakob Martin Strids prisbelønnede billedbogsroman er omsat til en skøn film, hvor vi følger vennerne, den modige kat Mitcho og den forsigtige elefant Sebastian, på et farverigt og spændende eventyr.

Vennerne er ude på noget af et farverigt og spændende eventyr. Foto: Nordisk Film Vis mere

Solbys rolige borgmester J.B. forsvinder, og den ambitiøse hidsigprop, viceborgmester Kvist, ser sit snit til at bygge rådhuset, han drømmer om. Men det skygger for solen, og snart går det ud over blomster og glæden. Derfor drager Sebastian og Mitcho – sammen med den vildt morsomme professor Glykose (Peter Frödin) – ud på havet i deres ombyggede kæmpe pære for at finde J.B.

Via en flaskepost ved de, at han befinder sig på Den Mystiske Ø, men for at komme dertil skal de undgå de forfærdelige pirater, den frygtelige sødrage og det natsorte hav – hvor også Sebastians kaptajn-oldefar spøger.

Filmen er en familiefilm og egnet for alle - dog kan de helt små måske godt blive forskrækket, første gang den frygtelige sødrage viser sit hoved, men det går hurtigt over. Samme gælder spøgelserne i det natsorte hav. Foto: Nordisk Film Vis mere

Folkene bag har lavet et varmt og vidunderligt eventyr med masser af mekanisk mekanik, som er lige så fornøjelig for voksne som for børn.

5 ud af 6 stjerner
'Den utrolige historie om den kæmpestore pære'.
Danmark, 2017. Instruktion:  Amalie Næsby Fick, Jørgen Lerdam
og Philip Einstein Lipski. Manuskript: Bo Hr. Hansen.
Stemmer: Peter Frödin, Henrik Koefoed, Peter Plaugborg, Søren Pilmark,
Jakob Oftebro og Bjarne Henriksen - samt Alfred Bjerre Larsen og Liva
Elvira Magnussen som Sebastian og Mithco.
Premiere over hele landet.
Se trailer: