Da Emmelie de Forest i 2013 dukkede op på den danske musikscene og vandt det europæiske melodi grand prix, var hendes forhold til sko et af de store emner.

Den østjyske sangerinde optrådte nemlig i bare tæer, fordi hun ikke kan lide at synge med sko på. Hun synes blandt andet, at det hjælper at være helt tæt på jorden, hvis hun er lidt nervøs.

Nu står den i dag 25-årige sangerinde så med fødderne klar til at indtage dansegulvet i ’Vild med dans’, og her er hun tvunget til at iføre sig fodtøj. Sådan gør man jo i danse-verdenen.

»Det er ikke noget problem,« smiler hun, da B.T. møder hende til et pressemøde før efterårets store danseshow.

Emmelie de Forest i bare tæer da hun i 2013 vandt Eurovision i Malmø.
Emmelie de Forest i bare tæer da hun i 2013 vandt Eurovision i Malmø. Foto: Betina Garcia
Vis mere

»Jeg fik taget mål for længe siden til mine dansesko, og de hjælper mig faktisk til at stå bedre fast og derved gør det lettere at danse,« forklarer hun og tilføjer, at det kun er når hun skal synge, at hun foretrækker at stå i bare tæer.

»Til hver dag går jeg også ofte i høje hæle, så det går helt fint.«

Med en eventuel sko-krise afblæst er Emmelie de Forest altså klar til at dyste om ’Vild med dans’-trofæet. Hun forklarer, at hun har sagt ja til at være med, fordi hun gerne vil lære at danse.

»Jeg har aldrig kunne danse. Jeg danser heller ikke, når jeg er i byen, så det er en helt ny verden, der åbner sig. Min krop kan også være lidt låst, så den håber jeg også at kunne få åbnet lidt op.«