Facebook gløder af kommentarer om Kronprins Frederiks forestående deltagelse i den afdøde saudiarabiske konges begravelse.

En artikel på bt.dk om, at Enhedslisten undrer sig over deltagelsen, har i skrivende stund fået mere end 100 kommentarer. Langt de fleste støtter, at Kronprinsen tager til Kong Abdullahs begravelse, selvom Saudi-Arabien er et diktatur med sharialovgivning, hvor utroskab og homosekualitet straffes med stening til døden.

»Der er jo ikke så meget at rafle om. Kronprinsen repræsenterer det danske kongehus. Ligesom den norske kronprins Haakon repræsenterer det norske kongehus til morgendagens cermoni, Spaniens konge Felipe deltager fra Spanien, den svenske konge og den engelske prins såvel. Det er en formalitet,« lyder en af kommentarerne.

Nogle få mener, at Kronprinsen helt burde afstå fra at deltage i begravelsesceremonien.

»Han skal holde sig langt væk. Man kan bare spørge sig selv, om det ville være rimeligt at gå til Hitlers begravelse? Man viser respekt for den afdøde, når man kommer til begravelsen. En respekt ingen diktator, tyran og morder fortjener,« lyder en kommentar.

Atter andre retter skytset mod BT, som i flere læseres øjne slet ikke burde beskæftige sig med Kronprinsens deltagelse i begravelsen.

»Bland jer uden om skide avis,« skriver en læser.

Det statslige tv i Saudi-Arabien oplyste fredag, at Kong Abdullah er død efter længere tids sygdom. Han blev 90 år. Abdullahs bror Kronprins Salman er udråbt til ny konge. Prins Muqrin som ny kronprins.

Hvad mener du om sagen? Skriv din mening herunder!